Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. decembra 2022, 19:28
Čas čítania 0:55
Jana Chovancová

Katarskí fanúšikovia si na majstrovstvách s úsmevom fotili Miss Chorvátsko. Vraj preto, že sa im nepáčilo jej oblečenie

ZAHRANIČIE CHORVÁTSKO FEMINIZMUS MS 2022 V KATARE SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Bývalá Miss Chorvátska sa na majstrovstvách sveta vo futbale postavila na stranu feminizmu. Obliekla si to, čo chcela.

Diváci si v Katare zrejme mysleli, že sa modelka obliekla vyzývavo kvôli nim. Začali si ju teda s úsmevom fotiť, píše LADBIBLE

katar, MS, chorvatsko, knoll
Zdroj: Instagram/knolldoll

Ivana Knöllová sa v sobotu na Instagrame podelila o zábery, na ktorých je oblečená v červeno-bielom kockovanom tope a legínach. Vedľa nej sedia katarskí fanúšikovia so širokým úsmevom na tvári, ktorí si ju fotia na svoje smartfóny.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ivana Knöll (@knolldoll)

Na fotografiu reagoval Mohammed Hassan Al-Jefairi, katarský podnikateľ, ktorý vytvoril robota na pomoc nepočujúcim deťom pri učení sa posunkovej reči. Tvrdil, že si muži robili snímky preto, že nesúhlasili s jej oblečením.

Na Twitteri napísal: „Len pre vašu informáciu, nefotia si ju preto, že sa im páči. V skutočnosti sa im nepáči, že je vzhľadom na našu kultúru oblečená nesprávne. Môžete si to overiť u ktoréhokoľvek miestneho Katarčana.“

Knöllová je veľkou fanúšičkou chorvátskeho tímu a často sa oblieka do farieb vlajky svojej krajiny. Je pravda, že sa turistky nemusia obliekať ako miestne ženy, no aj tak sa od nich očakáva, že si budú zakrývať ramená, horné končatiny a nohy.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ivana Knöll (@knolldoll)

Dodržiavanie pravidiel je „povinnosťou všetkých, ktorí majú pobyt v Katare alebo vstupujú na jeho územie“, takže ich porušenie môže skončiť zatknutím a väzením. Katarská rada pre cestovný ruch vyzvala fanúšikov, aby „rešpektovali miestnu kultúru tým, že sa na verejnosti vyhnú príliš odhaľujúcemu oblečeniu“.

Domov
Zdieľať
Diskusia