Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2022, 10:08
Čas čítania 0:44
Peter Vnuk

Google potajomky ruší apku pre hodinky, bez ktorej sa môžeš stratiť

Google potajomky ruší apku pre hodinky, bez ktorej sa môžeš stratiť
Zdroj: TASR/AP
TECH ANDROID APLIKÁCIE GOOGLE MICROSOFT WINDOWS
Uložiť Uložené

Technologický gigant odstránil možnosť používať svoje Mapy na nositeľnej elektronike.

Spoločnosť Google sa veľmi nemazná s aplikáciami, ktoré už nechce podporovať. Len nedávno firma stiahla podporu masovo úspešného webového prehliadača Google Chrome v OS Windows 7 a 8.1. Od roku 2023 už budeš na prevádzku prehliadača Chrome potrebovať Windows 10 alebo 11.

Tentokrát padli za obeť Mapy Google pre Wear OS 2 a príspevkom na to upozornil používateľ Redditu. O podporu tejto apky prišli aj zariadenia s Androidom 9 a starším. Niektorí používatelia si ešte môžu stiahnuť aktualizáciu a Mapy môžu používať, ale všetky zariadenia, pri ktorých sa neočakáva aktualizácia na Wear OS 3, Obchod Play identifikuje ako nepodporované.

Inštalácie na prístrojoch s Wear OS 2 by zatiaľ mali fungovať, no tí, ktorí musia z nejakého dôvodu svoje hodinky vrátiť do továrenských nastavení, budú mať smolu a prídu o možnosť preinštalovať Mapy Google.

Pravdepodobne ide o stratégiu, v ktorej sa Google snaží skončiť podporu starších zariadení a posúriť používateľov ku kúpe a k používaniu zariadení s novším Wear OS 3. Chce tým dosiahnuť vyššiu kvalitu a bezpečnosť aplikácií aktívnych na nositeľnej elektronike.

Rovnaká strata podpory sa týka tiež aplikácie Google Keep na tvorbu a organizáciu poznámok.

Domov
Zdieľať
Diskusia