Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2022, 19:19
Čas čítania 1:00
Tímea Krauszová

Lidl prekvapil krátkym filmom ako reklamou na nízke ceny. Vyzerá ako trailer k dokumentárnemu filmu o nezvestnej osobe

NEWS LIDL SLOVENSKO SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Predabovaná reklama prekvapila zákazníkov.

Reťazec Lidl prekvapil novou reklamou, ktorá pripomína skôr trailer na napínavý dokument než reklamu na potraviny. Video s názvom Draho zaplatené má na Youtube viac ako stotisíc pozretí, na Facebooku desiatky zdieľaní.

Krátky film hovorí o „skutočnej udalosti“ zmiznutia istého Martina U. Ten sa v jeden deň vybral do nemenovaného obchodu, ktorý o sebe tvrdí, že má diskontné ceny, a nevrátil sa. V obchode napokon strávi až pol roka v snahe nájsť dobré ceny a podľa vzoru Foresta Gumpa vychádza po mesiacoch znovu von z budovy: zarastený, unavený a nahnevaný. Obklopujú ho novinári, ktorí chcú vedieť, či tie nízke ceny nájdu, a privíta ho aj rodina, ktorá na neho dlho čakala.

Pointa reklamy je jednoduchá: Martin je nahnevaný a sklamaný z obchodu, ktorý o cenách klamal. Z klamstva sa stane kauza, ktorá skončí na súde, a Martin si na záver povie, že mohol ísť rovno do Lidlu.

O reklamách, ktoré stoja za zmienku, sme písali viackrát, väčšinou zaujmú vianočné reklamy s dojímavým príbehom. Predabovaná reklama spoločnosti Lidl je však pomerne jedinečnou na slovenskom trhu. Pozri si ju celú nižšie.

Reklám bude v živote ľudí ešte viac. Slovenské televízie totiž budú môcť vďaka novému mediálnemu zákonu vysielať viac reklamy ako doteraz. Až do tohto leta mohli za jednu hodinu odvysielať maximálne 12 minút reklám. Zákon po novom hovorí, že limit odvysielaných spotov za hodinu viac neplatí. V praxi to môže znamenať, že ak si televízie ušetria reklamný čas počas dňa, budú môcť odvysielať viac spotov vo večerných hodinách, keď majú televízie najväčší počet divákov.

Domov
Zdieľať
Diskusia