Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. októbra 2022, 12:30
Čas čítania 9:52
Dominik Vetrák

20 najlepších filmov na Voyo

FILMY A SERIÁLY VOYO
Uložiť Uložené

Najlepšie filmy na Voyo

Voyo je jedna z najobľúbenejších streamingových služieb na Slovensku. Markíza v tlačovej správe píše, že v Česku a na Slovensku má už 400-tisíc predplatiteľov. Kvantitou ani kvalitou obsahu sa nevyrovná globálnym službám ako Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, Apple TV+ či Disney+, ale aj tak sa na nej dá nájsť veľké množstvo kvalitných filmov. V tomto článku nájdeš 20 najlepších filmov na Voyo okrem českej a slovenskej tvorby.

V infografike nájdeš aj hodnotenie na serveri Rotten Tomatoes, ktorý zhromažďuje recenzie od profesionálnych kritikov. Väčšinou sú hodnotenia prísne, a tak si k nim pokojne prihoď bod navyše. 

Odporúčané
World War Hulk: Seriál She-Hulk nám ukázal Skaara, syna Hulka. Kedy ho Hulk splodil a ako zmení svet Marvelu? World War Hulk: Seriál She-Hulk nám ukázal Skaara, syna Hulka. Kedy ho Hulk splodil a ako zmení svet Marvelu? 18. októbra 2022, 14:30

1. Wolf of Wall Street (2013)

Dĺžka: 180 minút
Herci: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Jon Bernthal
Réžia: Martin Scorsese
Hodnotenie na RT: 7,8/10

Burzový maklér z Wall Street Jordan Belfort dokázal zarobiť za 3 minúty aj 12 miliónov dolárov a tieto peniaze si neváhal užiť v opojení krásnych žien a drog. Jeho život sa však zmenil v peklo, keď si na neho posvietila FBI. 

Scorseseho nezabudnuteľný veľkofilm s geniálnym Leonardom DiCapriom v hlavnej role ťa aj napriek svojej 3-hodinovej dĺžke nikdy nebude nudiť. Nájdeš tu komediálne momenty, skvelé herecké scény, fantasticky zrežírované dialógy a zabudnúť nesmieme na očarujúcu Margot Robbie, ktorá tu poplietla hlavu množstvu chlapov. 

2. Total Recall (1990)

Dĺžka: 107 minút
Herci: Arnold Schwarzenegger, Sharon Stone
Réžia: Paul Verhoeven
Hodnotenie na RT: 7,4/10

Stavebný robotník Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) sníva o živote na Marse – a keďže žije v roku 2084, keď je už červená planéta husto osídlená, nie je to až taká nereálna predstava. Jeho žena je však so životom na Zemi spokojná. Quiad sa odhodlá skúsiť aspoň virtuálnu realitu, vďaka ktorej môže navštíviť hociktorú časť Marsu, a to ako tajný špión. Niečo sa však pokašle a Quiad sa ocitá uprostred honu na dôležité informácie. 

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Trilery o kanibalovi a mimozemšťanoch, politicky nekorektná akčná jazda aj kultový Hriešny tanec Čo pozerať cez víkend? Trilery o kanibalovi a mimozemšťanoch, politicky nekorektná akčná jazda aj kultový Hriešny tanec 20. apríla 2024, 9:00

Quiad sa pripája k rebelom a zisťuje, že pod povrchom Marsu leží tajomstvo, ktoré môže zmeniť históriu. Total Recall je jedným z ikonických filmov Schwarzeneggera s klasickými črtami jeho filmov z 80. a 90. rokov – má podarenú akciu, jedinečný sci-fi vizuál a okrem hlášok si užiješ aj poriadny adrenalín.

3. Prisoners (2013)

Dĺžka: 153 minút
Herci: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Paul Dano, Viola Davis
Réžia: Dennis Villeneuve 
Hodnotenie na RT: 7,3/10

Keller Dover (Hugh Jackman) je drsný chlap, ktorý stojí oboma nohami pevne na zemi a len tak niečo ho nedokáže vyviesť z miery. Lenže keď na Deň vďakyvzdania ktosi unesie jeho malú dcérku Annu (Erin Gerasimovich) a jej kamarátku Elizu (Zoë Soul), jeho život, pokoj i vyrovnanosť sa v jedinej sekunde zosypú ako domček z karát. Začne sa horúčkovité pátranie, ktoré vedie mladý ambiciózny detektív Loki (Jake Gyllenhaal). 

Ten nedokáže zistiť, kto dievčatá uniesol, a Kellera naštve, keď pre nedostatok dôkazov musí prepustiť duševne zaostalého Alexa Jonesa (Paul Dano), hlavného podozrivého. Zúfalý Keller sa následne rozhodne vypátrať pravdu i dcériných únoscov na vlastnú päsť.

Toto rozhodnutie ho zavedie na nemilosrdnú cestu pokrútenej spravodlivosti, v ktorej je sám žalobcom, sudcom a katom. Prisoners exceluje v nekompromisnej réžii Dennisa Villeneuva, ktorý dokonale mieša trilerové scény s tými dramatickými a emotívnymi. 

4. 12 rokov otrokom (2013)

Dĺžka: 134 minút
Herci: Lupita Nyong’o, Chiwetel Eijofor, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch
Réžia: Steve McQueen
Hodnotenie na RT: 8,9/10

Solomon Northup mal milujúcu rodinu, dobrú prácu, talent, majetok, slobodu aj právo na život. Jedného dňa však skončil ako otrok spútaný v reťaziach a jeho jediným osudom sa stala drina na plantáži. Presne to sa v roku 1841 stalo Američanovi Solomonovi Northupovi (Chiwetel Ejiofor), ktorý svoj skutočný príbeh zachytil v autobiografickej knihe 12 Years a Slave. 

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy 13. apríla 2024, 8:00

Afroameričan Solomon za tých 12 rokov zažil absolútne peklo a postretlo ho asi všetko zlo, ktoré sa otrokovi mohlo prihodiť. Jeho cesta za slobodou je nesmierne napínavá a emotívna. Nejde však len o emocionálny vplyv témy. Film je kvalitne nakrútený a všetci áčkoví hollywoodski herci v ňom podali bravúrne výkony.

5. Room (2015)

Dĺžka: 118 minút
Herci: Brie Larson, Jacob Tremblay
Réžia: Lenny Abrahamson
Hodnotenie na RT: 8,5/10

Pre päťročného Jacka je izba celým svetom. Je to miesto, kde sa narodil, vyrastá a kde žije v bezpečí so svojou mamou Joy. Všetko, čo je mimo izby, je v jeho očiach fiktívne. Je to vinou Nicka, ktorý ich väzní už viac ako sedem rokov.

Vďaka odhodlaniu, vynaliezavosti a vrúcnej materskej láske sa Joy podarilo vytvoriť pre Jacka život, v ktorom si neuvedomuje limity ich väzenia. Joy však vie, že takto to nemôže byť navždy. Vymyslí preto odvážny plán úteku, v ktorom sa spolieha na statočnosť svojho syna a nutnú dávku šťastia.

Aj keby sa plán podaril, Joy čaká nepredstaviteľná úloha – vychovať svojho syna nanovo a vysvetliť mu, čo sa dialo a že svet je neporovnateľne väčší a komplikovanejší než ich život v malej izbe. Room je nesmierne kvalitne napísaná a zrežírovaná psychologická dráma. Brie Larson za svoj výkon zaslúžene získala Oscara.

6. Hacksaw Bridge (2016)

Dĺžka: 134 minút
Herci: Andrew Garfield, Vince Vaughn, 
Réžia: Mel Gibson
Hodnotenie na RT: 7,3/10

Desmond Doss (Andrew Garfield) počas krvavej bitky o Okinawu zachránil 75 mužov bez toho, aby čo i len jedenkrát vystrelil. Bol jediným americkým vojakom bojujúcim v druhej svetovej vojne úplne bez zbrane, pretože odmietal zabíjať. Za svoje zásluhy získal Medailu cti. 

Odporúčané
Český kanibal zabil 5 žien, ďalších 18 znásilnil, genitálie obete zjedol s horčicou. Vo vyšetrovateľovi našiel chýbajúceho otca Český kanibal zabil 5 žien, ďalších 18 znásilnil, genitálie obete zjedol s horčicou. Vo vyšetrovateľovi našiel chýbajúceho otca 10. apríla 2024, 12:00

Hacksaw Ridge malo všetko od skvelých hercov cez sympatické postavy až po úžasné akčné sekvencie. Konečné vyznenie snímky potom zamávalo nejedným divákom.

7. Terminátor 2: Judgement Day (1999)

Dĺžka: 132 minút
Herci: Arnold Schwarzenegger, Robert Patrick, Linda Hamilton, Edward Furlong
Réžia: James Cameron
Hodnotenie na RT: 8,5/10

Nesmrteľná sci-fi klasika režiséra Jamesa Camerona odmieta zostarnúť. Jej počítačové triky a revolučné akčné scény spoločne s originálnymi nápadmi v rámci žánru vyzerajú úchvatne aj v porovnaní s modernými sci-fi filmami a ich vizuálom. 

Najlepší film Arnolda Schwarzeneggera je potrebné vidieť na striebornom plátne, kde vyniká najviac. Pevne veríme, že dej snímky ti opisovať nemusíme. Ak však o ňom nič nevieš, ani si to nezisťuj. Film si viac užiješ, ak najprv uvidíš aj prvú časť. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 121841 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia