Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2022, 14:02
Čas čítania 1:04
Daniel Mikolášik

PPPeter odhalil podvod v bare v Budapešti, v ktorom okrádajú turistov. Na video reagoval aj tamojší starosta, situáciu už rieši

OSOBNOSTI MAĎARSKO PPPETER VIDEO
Uložiť Uložené

Slovenský youtuber nechal v bare v priebehu dvadsiatich minút za pár pohárikov viac ako 210 eur.

Slovenský youtuber a vášnivý cestovateľ Peter Popluhár, na sociálnych sieťach známy pod prezývkou PPPeter, zverejnil nové video v rámci série, v ktorej spoločne so svojím kolegom Maťom Zedníčkom mapujú najhoršie hodnotené podniky a hotely v strednej a východnej Európe.

Tentokrát sa vybrali do najhoršie hodnotenej reštaurácie v Budapešti, kde odhalili podvod, z ktorého bar dlhé roky ťažil. Dvojica žien sa snaží turistov (prevažne mužov) nalákať do baru na ulici Hajós, kde sa podnik nachádza. V ňom sa ženy nechajú pozývať na extrémne predražené alkoholické nápoje s falošnými cenami na nápojovom lístku a turistov nechajú celý účet zaplatiť.

Rovnaký scenár sa udial aj vo videu zverejnenom na kanále PPPetra, ktorý za 20 minút popíjania v bare prišiel o viac ako 210 eur. Objednávka pritom pozostávala len z ôsmich poldecákov lokálnej pálenky, dvoch malých fliaš šampanského a dvcóch kolových nápojov.

Po tom, ako slovenský youtuber vydal video o svojej zlej skúsenosti z pofidérneho budapeštianskeho baru, na prípad upozornili niektoré maďarské médiá, ako napríklad Daily News Hungary alebo Budapest Környéke.

Odporúčané
V Afrike žije záhadný kmeň Maďarov, ktorý objavili po 400 rokoch: ako sa dostali Magyarabovia od Dunaja až k Nílu? V Afrike žije záhadný kmeň Maďarov, ktorý objavili po 400 rokoch: ako sa dostali Magyarabovia od Dunaja až k Nílu? 17. januára 2024, 12:30

Okrem nich sa však k situácii vyjadril aj Tamás Soproni, starosta mestského obvodu v Budapešti, v ktorom sa podvodný bar nachádza. Na svojom facebookovom profile v reakcii na video napísal, že toto miesto nepoškodzuje len svoju povesť, ale aj povesť ostatným reštauráciam na ulici Hajós a aj celému VI. obvodu.

Začal preto vo veci konať a situáciu rieši štyrmi konkrétnymi krokmi: tamojšia polícia v najbližšom období zvýši svoju prítomnosť na ulici Hajós, mestská časť zavedie pravidelné kontroly injekčných striekačiek v pohosteniach v tejto oblasti, starosta bude riešiť, prečo nebola PPPetrovi a jeho kolegovi Zedníčkovi poskytnutá možnosť platiť kartou, a tiež neférovú cenotvorbu.

Domov
Zdieľať
Diskusia