Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2022, 7:45
Čas čítania 0:42
Jakub Paulík TASR

Konšpirátor z InfoWars má zaplatiť vyše 4 milióny dolárov. Tvrdil, že sa masaker na základnej škole Sandy Hook nestal

ZAUJÍMAVOSTI HOAXY SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

V polovici decembra 2012 USA otriasla ďalšia školská streľba. Alex Jones však vyhlásil, že sa nikdy nestala.

Známy americký konšpirátor Alex Jones na svojom webe InfoWars klamal, že masaker na základnej škole Sandy Hook zo 14. decembra 2012 sa nikdy nestal. Podľa jeho tvrdenia bol „zinscenovaný“ aktivistami na kontrolu zbraní.

Porota v americkom meste Austin mu nariadila, aby rodičom jedného zo zabitých detí zaplatil finančné odškodné 4,1 milióna dolárov. 

Žalobcovia Neil Heslin a Scarlett Lewisová, rodičia 6-ročného Jesseho, pritom od konšpirátora žiadali 150 miliónov dolárov. Jones lož o streľbe v Sandy Hook šíril dlhé roky, nakoniec však uznal, že streľba na škole bola „stopercentne skutočná“.

Anketa:
Malo by sa šírenie konšpirácií viac trestať aj na Slovensku?
Áno.
Nie.
Áno.
90 %
252 Hlasov
Nie.
10 %
27 Hlasov

Masaker z roku 2012, za ktorým stál iba 20-ročný Adam Lanza, patrí medzi najhoršie útoky na školách v dejinách USA. Strelec 14. decembra 2012 na základnej škole zastrelil 20 prvákov a 6 pedagógov. Ešte pred odchodom do školy zabil aj svoju mamu a nakoniec spáchal samovraždu. Tragický incident si tak vrátane Lanzu vyžiadal 28 mŕtvych.

Počtom obetí bol ešte hrozivejší masaker v Blacksburgu z roku 2007, keď 23-ročný Čo Sung-hui na Virginia Tech zabil 32 ľudí a zranil ďalších 23 osôb. Nakoniec tak ako Adam Lanza spáchal samovraždu.

Odporúčané
Masaker učiteľov na gymnáziu v Nemecku. Bývalý študent zastrelil 16 ľudí, spacifikoval ho vyučujúci Masaker učiteľov na gymnáziu v Nemecku. Bývalý študent zastrelil 16 ľudí, spacifikoval ho vyučujúci 26. apríla 2022, 14:30
Domov
Zdieľať
Diskusia