Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2022, 15:30
Čas čítania 1:16
Martin Mičuda

Chevrolet Blazer EV je ďalší významný elektromobil z USA

Chevrolet Blazer EV je ďalší významný elektromobil z USA
Zdroj: Chevrolet
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY
Uložiť Uložené

Základná verzia 1LT má stáť menej ako 45-tisíc dolárov.

Americké automobilky v poslednom období predstavili hneď niekoľko významných elektromobilov. Po počinoch ako Ford Mustang Mach-E, Ford F-150 Lightning, Chevrolet Silverado EV či Lucid Air spoznávame ďalšieho silného hráča – Chevrolet Blazer EV. Ten sa zaradí v portfóliu značky ku konvenčnému SUV s rovnomenným označením, akurát bez dodatku EV.

Odporúčané
Vyskúšali sme americký Ford Explorer. Prečo je unikátom na trhu a v čom má opačný prístup ako európska konkurencia? Vyskúšali sme americký Ford Explorer. Prečo je unikátom na trhu a v čom má opačný prístup ako európska konkurencia? 15. júla 2022, 9:30

S dobre známym spaľovacím variantom však nemá novinka prakticky nič spoločné, čo potvrdzuje najmä obrovský rázvor z dôvodu batérií umiestnených v podlahe a vskutku svojský dizajn. V závislosti od verzie (1LT, 2LT, RS a SS) stojí na 19 až 22" diskoch a jemné odlišnosti evidujeme aj v tvare a vo výplni nárazníkov či v dvojfarebnom lakovaní karosérie. Najostrejšie vyhotovenie Super Sport (SS) totiž vystupuje najagresívnejšie. 

Chevrolet, Blazer EV,
Zdroj: Chevrolet

Moderne navrhnutý interiér stavil na obrovské obrazovky – pred vodičom sa nachádzajú 11" digitálne budíky, zatiaľ čo centrom palubnej dosky je obrovský, až 17,7" displej infotainmentu. Oba displeje sú súčasťou štandardnej výbavy, podľa verzie sa mení čalúnenie, dekóry či tvar volantu. Azda najväčšou zaujímavosťou modelu Blazer EV je voľba náhonu – zákazník má možnosť výberu medzi vyhotovením FWD aj RWD, nechýba však ani AWD.

Odporúčané
Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? 25. mája 2022, 14:30

Veľkosť batérie Chevrolet nespresnil, uvádza len, že palubný systém podporuje až 190 kW nabíjanie. Verzia 1LT má zaručiť dojazd takmer 400 kilometrov, zatiaľ čo 2LT až vyše 470. Najvyšší dojazd má zvládnuť verzia RS s pohonom len jednej nápravy (FWD alebo RWD), konkrétne 515 kilometrov. RS s pohonom oboch náprav bude mať menší dojazd. Inak tomu nie je pri vrcholnom vyhotovení SS, ktoré je vybavené štandardne pohonom všetkých štyroch kolies a výkonom až 415 kW/564 koní a 879 Nm.

Na jedno nabitie tento variant absolvuje nanajvýš 466 kilometrov. Impozantnejší je údaj o schopnosti akcelerovať na rýchlosť 100 km/h za menej ako 4 sekundy, na čo poslúži špeciálny režim WOW – Wide Open Watts. Blazer EV sa sprvoti na trhu objaví v roku 2023 vo verziách 2LT a RS, neskôr SS, no až v roku 2024 príde základné 1LT, ktoré má stáť menej ako 45-tisíc dolárov.

Chevrolet, Blazer EV,Chevrolet, Blazer EV,Chevrolet, Blazer EV,Chevrolet, Blazer EV,
Zobraziť galériu
(16)
Domov
Zdieľať
Diskusia