Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2022, 8:05
Čas čítania 1:16
Adam Novosad

V The Sims 4 budeš môcť po novom zmeniť sexuálnu orientáciu svojej postavy. Homosexuálne či bisexuálne vzťahy už budú realitou

V The Sims 4 budeš môcť po novom zmeniť sexuálnu orientáciu svojej postavy. Homosexuálne či bisexuálne vzťahy už budú realitou
Zdroj: Electronic Arts
NEWS HRY LGBT+
Uložiť Uložené

Vývojári už teraz pracujú na tom, aby hra mechanicky podporovala aj nebinárne postavy.

Hráči The Sims 4 sa dočkajú rozšírenia, vďaka ktorému si budú môcť zvoliť sexuálnu orientáciu svojich postáv. Spoločnosť EA si pre hráčov pripravila 12. rozšírenie s názvom High School Years, no odhliadnuc od toho, či si DLC dodatok kúpiš alebo nekúpiš, automaticky ti bude sprístupnená možnosť zmeniť sexuálnu orientáciu postáv, informuje Engadget.

Hlavná dizajnérka hry SimGuruJessica v oficiálnom oznámení napísala, že Sims chce byť hrou, ktorá „rešpektuje a oslavuje farby každodenného života“. Vývojári spolupracovali s aktivistami z iniciatívy It Gets Better Project s cieľom vytvoriť funkcie na zmenu sexuálnej orientácie čo najcitlivejším spôsobom, ktorý „pozdvihne celú komunitu“.

Odporúčané
Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur 23. apríla 2024, 14:30

Každá postava vďaka rozšíreniu dostane sériu parametrov, ktoré hráč bude môcť zmeniť. Budeš si môcť vybrať, či tvoju postavu priťahujú muži alebo ženy, budeš sa môcť rozhodnúť, či zmeníš sexuálnu orientáciu postavy v priebehu hry, po jej vytvorení alebo jej ju necháš nastavenú permanentne a s ktorými rodmi môžu mať postavy sexuálne vzťahy.

Nové rozšírenie do hry pridáva možnosť vytvoriť si postavu, ktorá sa nechce citovo viazať, len si chce užiť nezáväzný sex, čo doteraz podľa dostupných nastavení nebolo možné. „Považujeme to za verziu 1.0 a tešíme sa na to, že nové nástroje môžeme pridať, aby sme hráčom umožnili rozpovedať ešte širšiu škálu príbehov,“ napísala hlavná dizajnérka.

Nebinárne postavy zatiaľ v The Sims 4 neexistujú, čo sa vraj môže zmeniť v najbližších mesiacoch. Zastupovanie nebinárnych postáv vývojári umožnili už v predchádzajúcom rozšírení, ktoré povoľovalo meniť zámená, akými sa postavy oslovujú.

Mechanika hry vyžaduje zmeny na to, aby mohla podporovať nebinárne postavy, na čom už podľa dizajnérky vývojári pracujú.

Domov
Zdieľať
Diskusia