Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júla 2022, 16:39
Čas čítania 1:27
Daniel Mikolášik

Nothing Phone (1) si budeš môcť kúpiť už o pár dní. Má konkurovať iPhonu, no bude cenovo dostupnejší

Nothing Phone (1) si budeš môcť kúpiť už o pár dní. Má konkurovať iPhonu, no bude cenovo dostupnejší
Zdroj: Nothing
TECH MOBILY MODERNÉ TECHNOLÓGIE NOTHING PHONE (1) SMARTFÓNY SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Najlacnejšia verzia ťa vyjde na 469 eur.

Technologický startup Nothing po mesiacoch od počiatočného oznámenia svojej prvej vlajkovej lode prišiel konečne s oficiálnym dátumom uvedenia na trh a bližšími špecifikáciami smartfónu s názvom Nothing Phone (1), informuje Hypebeast.

Firme sa podarilo vytvoriť rozruch práve tým, že sme o mobile doteraz veľa nevedeli. Jej cenovo dostupný smartfón má konkurovať iPhonu. Na prvý pohľad vyzerá jedinečne, zadná strana je holá a umožňuje používateľom vidieť 400 častí použitých na konštrukciu telefónu. Zdobí ju 900 LED svetiel, ktoré slúžia na notifikácie. Ich vzory si môžeš priradiť ku konkrétnym upozorneniam.

Nothing Phone 1
Zdroj: Youtube/Marques Brownlee

Technológia navrhnutá spoločnosťou Nothing zjednocuje vizuálny jazyk softvéru aj hardvéru. Nothing Phone (1) príde v dvoch farbách, klasickej bielej a čiernej. Disponovať bude operačným systémom Nothing OS (1), ktorý beží na Androide 12 s Qualcomm čipom a s vlastným písmom aj ikonami. Za startupom stojí Carl Pei, ktorý spoluzakladal aj Oneplus. 

Telefón podporuje bezdrôtové nabíjanie a po jednom plnom nabití ho môžeš používať nepretržite 18 hodín alebo v pohotovostnom režime najmenej dva dni. Hlavný fotoaparát má 50 Mpx (f/1.88, OIS, Sony IMX766) a je doplnený 50 Mpx ultraširokouhlým fotoaparátom (f/2.2, Samsung JN1) so 114-stupňovým zorným poľom. Selfie kamera má 16 Mpx.

Nothing Phone (1)
Zdroj: Nothing/propagačné foto

Čo sa týka displeja, ten je 6,55-palcový OLED s rozlíšením 1080 p, adaptívnou obnovovacou frekvenciou až 120 Hz. V displeji je zabudovaná aj čítačka odtlačkov prstov. Telefón má hliníkový rám a displej s rozlíšením 1080 × 2400 pixelov, 120 Hz obnovovaciu frekvenciu. Rozmery telefónu sú 159,2 × 75,8 × 8,3 mm a váži 193,5 gramov.

Telefón vyjde v troch verziách: základný s 8 GB RAM a 128 GB úložiskom bude stáť 469 eur, o čosi drahší 8/256 GB ťa vyjde 499 eur a za najdrahšiu verziu 12/256 GB zaplatíš 549 eur. Hoci Nothing Phone (1) na trh do Severnej Ameriky nedorazí, bude tam podporovaný.

Predávať sa bude v Európe a Ázii v týchto krajinách: vo Veľkej Británii, v Dánsku, Fínsku, vo Francúzsku, v Hongkongu, Indii, Izraeli, Holandsku, Maďarsku, Macau, Malajzii, Nemecku, Nórsku, Poľsku, Portugalsku, Rumunsku, Saudskej Arábii, Spojených arabských emirátoch, Singapure, vo Švajčiarsku, Švédsku, v Taliansku, na Taiwane a v Thajsku.

Nothing Phone (1) dorazí už dnes (16. júla) čisto len do svojho londýnskeho kiosku a následne bude oficiálny predaj pre európsky a ázijský trh spustený 21. júla na stránke Nothing.

Anketa:
Plánuješ kúpu nového Nothing Phonu (1)?
Áno.
Rozmýšľam nad tým.
Nie.
Áno.
10 %
45 Hlasov
Rozmýšľam nad tým.
30 %
144 Hlasov
Nie.
60 %
284 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia