Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2022, 21:09
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš

Haha Crew a Nerieš na spoločnom tracku: Počúvaj novinku od Sameya a Mateja Straku

NEWS SAMEY SLOVENSKÝ RAP
Uložiť Uložené

Fanúšikovia slovenského rapu sa dočkali netradičného spojenia.

Ešte pred niekoľkými rokmi by takáto spolupráca bola takmer nereálna, aj v slovenskom rape sú však hranice čoraz tenšie a interpreti k sebe začínajú mať prirodzene oveľa bližšie. Fanúšikovia sa preto dočkali skladby od Mateja Straku, na ktorej hosťuje Samey. Novinka s názvom Dni ako tieto dostáva hneď aj sprievodný videoklip.

Členovia skupiny Nerieš tvorili dlhodobo výhradne spoločne, no až po zatiaľ poslednom projekte 311, ich poslucháči majú možnosť zažiť v trochu inej polohe. Kým Gabryell experimentoval so Simou, Mateja Straku sme počuli po boku Sergeia Barracudu na Pil Cho novom albume. Podobných prípadov bude snáď len pribúdať, keďže obaja ukázali, že aj mimo skupinovej produkcie majú čo ponúknuť. 

V rozhovore pre Refresher ešte pred rokom hovorili, že aj keď budú pracovať sólovo, do veľkých samostatných projektov sa neženú. „Mám pocit, že keď spravím sólo, bude to jeden životný album,“ vysvetľoval Matej Straka svoj pohľad na sólové albumy. 

Podobne to vidí aj jeho kolega zo skupiny Gabryell: „Momentálne sme v takom rozpoložení, že nám to takto spolu funguje a drtíme to. Vždy som si myslel, že na sólový album treba dospieť, a cítim to tak, že ešte nie som v tejto fáze. Svoje sólo by som si chcel vystavať od úplne prvej noty a od základov. Možno, keď budem mať 40 rokov.“

Domov
Zdieľať
Diskusia