Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
13. júla 2022, 9:07
Čas čítania 0:50
Eduard Starkbauer

Nikon prestáva s vývojom zrkadloviek. Chce sa plne sústrediť na hybridné bezzrkadlové fotoaparáty

NEWS MODERNÉ TECHNOLÓGIE
Uložiť Uložené

Najväčší rival v segmente Canon zatiaľ podobný krok neoznámil.

Legendárny japonský výrobca fotoaparátov Nikon sa čoskoro úplne stiahne z trhu so zrkadlovkami. Podľa Nikkei sa v dôsledku klesajúceho záujmu spotrebiteľov presunie smerom k digitálnemu portfóliu. Jedným z hlavných dôvodov úpadku trhu so zrkadlovkami je čoraz silnejšia konkurencia zo strany smartfónov.


Posledný model profesionálnej zrkadlovky D6 SLR ponúkla značka Nikon v júni 2020. Nikon avizoval, že sa bude venovať predovšetkým tzv. bezzrkadlovým fotoaparátom, ktoré pri kompaktnejších rozmeroch ponúkajú porovnateľnú kvalitu a interaktívnejšie funkcie, pričom si zachovávajú variabilitu pomocou výmenných objektívov.

 
Spoločnosť Nikon uviedla na trh svoju prvú zrkadlovku v roku 1959 ako odpoveď vtedy dominantným modelom nemeckej značky Leica. V roku 2021 predala vyše 400 000 zrkadloviek, čo predstavovalo po značke Canon druhé najvyššie číslo. Nikon zatiaľ neplánuje zastavenie predaja existujúcich modelov zrkadloviek, a tak sa zdá, že výroba a distribúcia ostatných modelov značky bude pokračovať.

Odporúčané
Vybíja sa tvoj MacBook príliš rýchlo? Vďaka týmto 6 tipom ti batéria vydrží dlhšie Vybíja sa tvoj MacBook príliš rýchlo? Vďaka týmto 6 tipom ti batéria vydrží dlhšie 14. januára 2024, 9:00

Na svetovom trhu so zrkadlovkami sa ešte v roku 2017 predalo 11,67 milióna prístrojov. Minulý rok to už bolo menej ako polovica, 5,34 milióna. Trh s bezzrkadlovkami, naopak, len medziročne narástol o 31 percent. Bezzrkadlové fotoaparáty tvorili minulý rok polovicu príjmov z podnikania spoločnosti Nikon v porovnaní s približne 30 percentami v prípade zrkadloviek.

Domov
Zdieľať
Diskusia