Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
13. júla 2022, 7:18
Čas čítania 1:12
Adam Novosad

VIDEO: Z trojkolesovej rikše v Indii vystúpilo 27 osôb, aj keď bežná kapacita je traja až šiesti cestujúci

NEWS SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Polícia rikšu naháňala, pretože jej vodič porušoval maximálnu povolenú rýchlosť.

Policajti v indickej provincii Uttarpradéš zostali prekvapení, keď pri cestnej kontrole zastavili rikšu preplnenú pasažiermi ďaleko nad rámec maximálnej kapacity, informuje BBC.

Rikša je trojkolesový dopravný prostriedok populárny najmä v Indii či rôznych ázijských krajinách ako Thajsko či Vietnam. Napriek trom kolesám je prekvapivo stabilná, vie sa efektívne predierať cez preplnené ulice ázijských veľkomiest a zvyčajne nahradzuje klasické taxíky.

Vodič rikše prekračoval maximálnu povolenú rýchlosť, a tak si ho všimli policajti, ktorí sa dopravný prostriedok snažili zastaviť. Najskôr sa im to nepodarilo, pretože vodič namiesto zníženia rýchlosti stúpil na plyn a pokúsil sa im utiecť. Pokus o útek dopadol neúspešne. Muži zákona napokon rikšu zabavili a nedovolili vodičovi pokračovať v jazde.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Aj keď má rikša štandardnú kapacitu traja pasažieri, v prípade upravených verzií môže odviezť nanajvýš šesť osôb. Vo väčšine prípadov však šoféri vozia dvoch či troch pasažierov v zadnej časti rikše, zriedkakedy sa táto kapacita prekračuje.

Tentoraz ju indický vodič v štvrti Bindki Kotwali v meste Fatehpur dokázal naplniť celkovo až 27 cestujúcimi. Policajt neveriacky stál vedľa dopravného prostriedku a počítal každého pasažiera, ktorý z vozidla vystupoval. Po spočítaní viac ako dvoch tuctov osôb si musel všetko zapísať do poznámkového bloku.

Do rikše sa vošlo viacero detí, dospelých osôb, ale nechýbali ani starší ľudia. 

Moment, keď počas cestnej kontroly policajti prikázali pasažierom vystúpiť, si na mobil natočili okoloidúci ľudia, ktorí následne video zverejnili na sociálnych sieťach. Nahrávka sa v Indii stala virálnou, no na popularite vďaka stovkám tisíc pozretí na Youtube naberá nielen lokálne, ale už aj celosvetovo. 

Domov
Zdieľať
Diskusia