Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2022, 17:30
Čas čítania 4:38
Richard Balog

10 najlepších párov tenisiek z prvej polovice roku 2022. V zbierke ich nemá každý

10 najlepších párov tenisiek z prvej polovice roku 2022. V zbierke ich nemá každý
Zdroj: Ultra NYC
MÓDA NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK
Uložiť Uložené

Toto je výber najlepších tenisiek z prvej polovice prebiehajúceho roka.

Tenisky sú fenoménom módneho priemyslu, základom každého dobrého outfitu a ich výber by si nemal podceňovať. My sme preto vybrali 10 najlepších párov tenisiek, ktoré sme zatiaľ videli v roku 2022 a môžeš po nich siahnuť, ak chceš oživiť svoj šatník.

Tešiť sa môžeš na minimalistickú spoluprácu medzi značkami Reebok a Maison Margiela, na futuristickú siluetu od Balmain aj na sofistikovanú verziu modelu Air Jordan 3. Väčšinu z tenisiek nájdeš v ponuke resellerov, ale v prípade párov z dielní módnych domov stačí navštíviť ich online obchod. 

Názory prezentované v tomto článku nie sú názormi celej redakcie.
Odporúčané
Hľadáš nový pár tenisiek, ale nechceš minúť celý majetok? Toto sú najlepšie kúsky s cenou do 100 eur Hľadáš nový pár tenisiek, ale nechceš minúť celý majetok? Toto sú najlepšie kúsky s cenou do 100 eur 14. júla 2022, 10:30

Reebok Question „Memory of White“ x Maison Margiela

Dve ikony, revolučný dizajn a polarizujúca estetika. Spolupráca medzi značkami Reebok a Maison Margiela priniesla originálnu úpravu známych siluet z archívov vrátane basketbalových krások Question, v ktorých hral Allen Iverson v časoch svojej najväčšej slávy.

Dizajnéri stavili na biely podklad, spod ktorého vytŕčajú svetlohnedé panely s roztrhaným efektom. Táto kombinácia je doplnená o množstvo detailov, napríklad o číslovku dvadsaťdva na päte alebo o logo francúzskeho módneho domu. 

Ak hľadáš do svojej zbierky výnimočný kúsok, ktorý hovorí sám za seba, tenisky Reebok Question v minimalistickej estetike Maison Margiela sú správnou voľbou. Cena je rovných 400 eur. 

Reebok Question
Zdroj: Reebok

New Balance 990v3 „Daytona“ x Kith 

Spolupráca medzi značkou New Balance a obchodom Kith je oslavou 10. výročia ich vzájomného partnerstva. Jubileum oslavuje aj samotný model 990, ktorý je na trhu už rovných štyridsať rokov. 

Zakladateľ značky Kith Ronnie Fieg podľa vlastných slov našiel inšpiráciu pri tvorbe týchto letných tenisiek v spomienkach z dovoleniek na Floride. Ikonická silueta dostala semišový a sieťovinový zvršok, ako aj medzipodrážku s odpružením ENCAP pre celodennú podporu pri chôdzi. Plný počet bodov dávame najmä farebnej kombinácii ružovej, tmavomodrej, bielej a hnedej. 

Odporúčané
TOP 10 limitovaných Jordanov, ktorých hodnota neustále rastie. Poradíme ti, ako si ich kúpiť TOP 10 limitovaných Jordanov, ktorých hodnota neustále rastie. Poradíme ti, ako si ich kúpiť 13. marca 2024, 15:30

New Balance 990v3 s prívlastkom Daytona boli dostupné v mužských, v ženských aj v detských veľkostiach za ceny od 60 eur za najmenšie čísla až do 225 eur.

New Balance 990v3 x Kith
Zdroj: Kith

Adidas Originals Samba x Wales Bonner

Vedenie spoločnosti Adidas znovu spojilo sily s návrhárom Walesom Bonnerom a spoločne predstavili upravenú verziu modelu Samba. Bonner našiel inšpiráciu v západoafrickej kultúre, na ktorú odkazuje aj vo vlastných ready-to-wear kolekciách. 

Najdlhšie sériovo vyrábaná silueta tenisiek Adidas dostala zvršok z kože, ktorá je prekrytá semišovými panelmi a žiarivými zelenými prúžkami. Gumová podrážka vzdáva hold originálu, zatiaľ čo pestrofarebné šnúrky a odhalené prešívanie dodávajú klasike nový šmrnc.

Pôvodná cena tenisiek Adidas Originals Samba x Wales Bonner bola 175 eur a v ponuke resellerov ich nájdeš za približne 300 eur podľa požadovanej veľkosti. 

Adidas Originals Samba
Zdroj: END.

Nike Air Force 1 Low x Louis Vuitton 

Jedno z posledných diel návrhára Virgila Abloha bolo v predaji minulý mesiac. Spomedzi 47 farebných vyhotovení sme vybrali biely variant s monogramom francúzskeho módneho domu naprieč celou vrchnou časťou.

Odporúčané
Na týchto teniskách môžeš v marci zarobiť stovky eur: Novinka značky Jacquemus, kvetinové dunky aj retro jordany Na týchto teniskách môžeš v marci zarobiť stovky eur: Novinka značky Jacquemus, kvetinové dunky aj retro jordany 5. marca 2024, 17:30

Abloh upravil túto ikonickú modelovú radu pri príležitosti 40. výročia od uvedenia na trh a svoje návrhy predstavil na prehliadke mužskej kolekcie jar/leto 2022 v Paríži. Všetky páry sú vyrobené z pružnej teľacej kože s vyrazeným vzorom LV v manufaktúre v talianskom Fiesso d'Artico, čo sa odrazilo na ich cene. 

Pôvodná cena tenisiek Nike Air Force 1 v nízkom vyhotovení s luxusným nádychom značky Louis Vuitton bola 2 000 eur, pričom aktuálne sú k dispozícii za približne 10 000 eur. Tieto krásky neuvidíš na každom. 

Nike Air Force 1 Low, Louis Vuitton
Zdroj: Louis Vuitton

Nike Hot Step Air Terra x NOCTA 

Toto je debutový pár tenisiek zo spolupráce medzi značkami Nike a NOCTA, ktorú založil raper Drake a model s názvom Hot Step Air Terra rozhodne stojí za pozornosť. 

Tenisky boli dostupné v dvoch farebných vyhotoveniach – v bielom a v čiernom – a predstavujú hlboký ponor do archívov značky Nike, ktorý je plný klenotov. Vrchná časť je vrstvená z kože a perforovaná, čím pripomína ikonické produkty športového výrobcu z 90. rokov. Tlmenie nárazov zabezpečuje technológia Air a podrážka je vybavená trakčnou technológiou G-Tek, ktorá odkazuje na model Air Terra Humara. 

Tenisky boli v predaji začiatkom marca za sumu 175 eur a v prípade, že by si ich rád získal do svojej zbierky, priprav si približne 250 eur pre resellerov. 

Nike Hot Step Air Terra
Zdroj: Nike

Balmain Unicorn

Tenisky, ktoré by sa nestratili ani vo výbere najbláznivejších návrhov z prvej polovice roku 2022. Model s názvom Unicorn od módneho domu Balmain je skutočným jednorožcom medzi teniskami a je natoľko zvláštny, až je atraktívny. 

Odporúčané
Tenisky, v ktorých smečoval Michael Jordan, sú dnes ikonou ulíc. Nájdi si aj ty svoj pár Air Jordan 4 Tenisky, v ktorých smečoval Michael Jordan, sú dnes ikonou ulíc. Nájdi si aj ty svoj pár Air Jordan 4 28. februára 2024, 11:00

Kreatívny riaditeľ francúzskej značky Olivier Rousteing nezostal nič dlžný svojej povesti. Stavil na extravagantné tvary v kombinácii s futuristickými líniami a jednoduchým šnurovaním. Výsledkom je masívna obuv v bielo-čiernom farebnom vyhotovení ako stvorená k letným outfitom, ktorú má vo svojej zbierke napríklad aj Separ. 

Cena za jeden pár sa pohybuje na úrovni 1 000 eur a k dispozícii sú v online obchode Balmain. 

Balmain Unicorn
Zdroj: Ultra NYC

Balenciaga Phantom

Gruzínsky návrhár Demna Gvasalia je podľa mnohých kreatívny génius. A to aj napriek tomu, že množstvo jeho návrhov pre módny dom Balenciaga je bizarných a nenositeľných pre bežného spotrebiteľa. Presvedč sa v samostatnom článku. Dôkazom sú aj tenisky s názvom Phantom, ktoré vedenie francúzskej odevnej značky predstavilo v januári tohto roka. 

Najvýraznejším prvkom siluety Phantom je zložitá mriežkovaná konštrukcia, ktorá vychádza z klasických bežeckých modelov. Vďaka priedušnému látkovému zvršku a odpruženej podrážke ide o ideálnu obuv na obdobie od začiatku jari do konca leta. Cena za základný variant je rovných 650 eur. 

Balenciaga Phantom
Zdroj: Balenciaga

Lanvin Curb

Krok s aktuálnymi trendami drží aj návrhársky tím módneho domu Lanvin, ktorý vsadil na skejtbordovú siluetu s názvom Curb. Bruno Sialelli nás prekvapuje od svojho nástupu na pozíciu kreatívneho riaditeľa. Týmto modelom tenisiek urobil radosť najmä mladším klientom a obdivovateľom luxusnej francúzskej značky.

Odporúčané
TOP čierne tenisky pre každý rozpočet. Vybav svoj šatník kúskami s rukopisom Travisa Scotta či Wales Bonner   TOP čierne tenisky pre každý rozpočet. Vybav svoj šatník kúskami s rukopisom Travisa Scotta či Wales Bonner 12. februára 2024, 16:00

Najdominantnejším prvkom modelu Lanvin Curb sú výrazné hrubé šnúrky, ktoré dokonale korešpondujú s celkovým masívnym tvarom tenisiek. K dispozícii sú v rôznych farebných aj materiálových úpravách, pričom cena za základný variant je okolo 700 eur. 

Ak sú ti tieto originálne tenisky známe, mohol si ich v posledných mesiacoch vidieť na nohách raperov ako Pil C či Dalyb.

Lanvin Curb
Zdroj: Lanvin

Air Jordan 3 „Muslin“

Aký by to bol výber najlepších párov tenisiek, ak by v ňom nefiguroval aspoň jeden kúsok s logom Jumpmana na jazyku? Vybrali sme model Air Jordan 3 v jemnom farebnom vyhotovení s prívlastkom Muslin, ktorý značka predstavila v marci. 

Tenisky majú svetlú látkovú konštrukciu, ktorá je zvýraznená semišovými prekrytiami špičky a päty v sivej farbe. Zaujímavými detailmi sú aj perforované prvky, červené spodky očiek alebo potlač na vnútornej stielke. Čerešničkou na torte je biela medzipodrážka s technológiou Air, ktorá dopĺňa sivú gumovú podrážku. 

Zatiaľ čo retail vedenie značky Jordan Brand stanovilo cenu na rovných 200 eur, aktuálne ich nájdeš v ponuke resellerov s približne 50-eurovou maržou.

Air Jordan 3
Zdroj: Concepts

Nike Vaporwaffle „Sail Gum“ x Sacai

Záverečné miesto získali tenisky z pokračovania úspešnej spolupráce medzi značkami Nike a Sacai. Model Vaporwaffle dostal v marci tohto roku nové farebné vyhotovenia, ktoré skvelo doplnia každú zbierku. 

Odporúčané
Na týchto teniskách zarobíš stovky eur. V najbližších týždňoch sa oplatí investovať do modelov od Nike či New Balance Na týchto teniskách zarobíš stovky eur. V najbližších týždňoch sa oplatí investovať do modelov od Nike či New Balance 5. februára 2024, 15:30

Návrhárka Chitose Abe vsadila na kontrasty, ktorých výsledkom sú biele a čierne verzie športovej siluety, ktorá dizajnovo vychádza z viacerých archívnych modelov značky Nike. Z nášho pohľadu ide o jedny z najlepších tenisiek na leto. 

Už v roku 2020 nás očaril čierno-biely variant, ktorý sa na portáli StockX predáva v priemere za 600 eur. Tieto tenisky sú v ponuke resellerov za približne 300 eur.

Nike Vaporwaffle
Zdroj: Nike
Odporúčané
Biele tenisky sú povinnou výbavou počas letných mesiacov. Objav najkrajšie páry od značiek Adidas, Nike alebo Puma Biele tenisky sú povinnou výbavou počas letných mesiacov. Objav najkrajšie páry od značiek Adidas, Nike alebo Puma 18. júna 2022, 8:30
Domov
Zdieľať
Diskusia