Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júna 2022, 13:30
Čas čítania 3:52
Richard Balog

Najbizarnejšie produkty od módneho domu Balenciaga, ktoré sú aktuálne v predaji

Najbizarnejšie produkty od módneho domu Balenciaga, ktoré sú aktuálne v predaji
Zdroj: Balenciaga
MÓDA BALENCIAGA
Uložiť Uložené

Vo výbere nájdeš extrémne široké rifle s nízkym sedom za skoro 1 000 eur aj gumené sandále s kovovými plátmi, ktoré by si neobul ani najhoršiemu nepriateľovi.

Demna Gvasalia zmenil módny priemysel, keď v roku 2015 prevzal pozíciu umeleckého riaditeľa značky Balenciaga po Alexandrovi Wangovi. Gruzínsky návrhár so sebou priniesol originálny zmysel pre humor a zároveň inovatívny prístup k dizajnu, na aký sme neboli naučení.

Gvasalia získal množstvo skúseností v štruktúrach módneho domu Louis Vuitton, kde pracoval po boku Marca Jacobsa, ktorý je známy extravagantným štýlom, a to ovplyvnilo aj nasledujúcu tvorbu absolventa Royal Academy of Fine Arts. 

V súčasnosti je známy spájaním archívnych kódov módneho domu s experimentálnymi siluetami vrátane obuvi a kabeliek, vďaka čomu má fanúšikov medzi milovníkmi streetwearu aj v radoch módnych redaktorov či kritikov. 

Nie všetky produkty s logom Balenciaga sú nositeľné pre bežnú populáciu, o čom sa presvedčíš prostredníctvom výberu najbizarnejších kúskov, ktoré sú aktuálne v predaji.

Na záver len dodáme, že patríme medzi fanúšikov francúzskeho módneho domu aj návrhára Demnu Gvasaliu, ale niekedy je menej viac. Dôkazom bola aj posledná kolekcia v spolupráci so značkou Adidas, ktorú spoločnosti predstavili v priestoroch newyorskej burzy pred niekoľkými dňami. 

Názory prezentované v tomto článku nie sú názormi celej redakcie.
Odporúčané
Nová kolekcia Balenciaga je v znamení latexu, obrovských topánok a športových súprav s logom Adidas Originals Nová kolekcia Balenciaga je v znamení latexu, obrovských topánok a športových súprav s logom Adidas Originals 23. mája 2022, 11:15

Balenciaga All-Over Camo Asymetric Tank Top 

Úvod výberu si pre seba uchmatol mužský top s asymetrickým strihom cez jedno rameno zahalený do armádneho vzoru. Ak by sme videli tento model v ženskej ponuke, nenamietali by sme, ale v tomto prípade ide o bizarnú záležitosť, ktorá, veríme, zostane v skladoch francúzskeho módneho domu. Cena je 395 eur. 

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Balenciaga Low Crotch Denim Jeans

Široké rifle síce sú horúcim trendom, ale Demna Gvasalia povolil uzdu svojej fantázii až príliš. Výsledkom je extrémne voľný neforemný model s nízkym sedom, ktorý veľmi ťažko skombinuješ v rámci každodenných outfitov. Produkt je dostupný v mužských aj v ženských veľkostiach za sumu 950 eur. V týchto širokých rifliach by nevyzerala dobre ani Bella Hadid. 

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Balenciaga Sporty B Oversized Tracksuit Jacket 

Unisex je aj športová bunda z nylonu, ktorú sme videli v rámci prehliadky kolekcie určenej na obdobie jeseň/zima 2022. Nadrozmerné strihy sú neodmysliteľnou súčasťou rukopisu gruzínskeho návrhára. Cena 1 800 eur ti vyrazí dych rovnako ako šírka ramien modelky na produktovom zábere.

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Balenciaga Silver Hooded Rain Coat

Pri vrchných vrstvách zostaneme, a to vďaka striebornému kabátu, ktorý je určený do dažďa. Gvasalia využil na povrchovú úpravu technológiu Tyvek®, ktorá nositeľa ochráni pred kvapkami vody, ale pochybujeme, že chceš chodiť v pokrčenom alobale. Dobrým číslam z predaja nepomôže ani cena 1 600 eur. 

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Balenciaga Sneakerhead Phone Holder 

V portfóliu módneho domu Balenciaga je množstvo krásnych kabeliek v rôznych veľkostiach, a preto nerozumieme tomu, prečo si niekto kúpi tento model určený na mobilný telefón. Obal je vyrobený z kombinácie kože a syntetických tkanín, pričom na prvý pohľad pripomína loptu na americký futbal. K dispozícii je za 795 eur v tomto farebnom vyhotovení. 

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga
Domov
Zdieľať
Diskusia