Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2022, 9:45
Čas čítania 0:49
Ema Stanovská

Proti exposlancovi OĽaNO Jánovi Herákovi vypovedala už šiesta obeť. Obviňujú ho zo sexuálneho zneužívania

NEWS JÁN HERÁK SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Ján Herák mal v roku 2020 zneužiť vo svojej izbe 15-ročné dievča.

Proti bývalému poslancovi Jánovi Herákovi, ktorého minulý rok obvinili zo sexuálneho zneužitia štyroch osôb, vypovedajú ďalšie dve obete. Informáciu získal denník Sme od  nitrianskej prokuratúry.

„Vo veci prebieha rozsiahle dokazovanie, najmä znaleckými posudkami, a taktiež sa čaká na výsledky právnej pomoci zo zahraničia,“ tvrdí Jaroslav Maček, hovorca a prokurátor krajskej prokuratúry v Nitre. Herák pre Sme reagoval len stručne, že o pribúdajúcich poškodených nemá informácie.

Ján Herák
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Jedna z údajne poškodených osôb je aj dospelá mladá žena, ktorá tvrdí, že ju Herák obťažoval, ale ubránila sa. Kto sú zvyšné dve obete nie je známe, prokuratúra bližšie informácie nezverejňuje.

Zneužiť mal 15-ročné dievča

V súčasnosti prebieha vyšetrovanie v prípade piatich skutkov, kde je päť poškodených osôb. Herák bol dosiaľ obvinený iba z jedného. Šlo o prvý medializovaný prípad, keď sa bývalý poslanec pokúšal nadviazať bližší kontakt s dievčaťom z detského domova v Trenčíne.

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal 7. apríla 2024, 6:22

Ponúkal mu údajne darčeky ako peniaze či mobil. V roku 2020 toto dievča pomáhalo dohliadať v Herákovom detskom tábore v Jelenci. Tam vraj Herák vtedy ani nie 15-ročné dievča zneužil vo svojej izbe.

Po prevalení obvinení zo sexuálneho zneužívania, ktorým v súčasnosti čelí, sa Herák vzdal poslaneckého mandátu. Aj napriek vyšetrovaniu bol naďalej zamestnancom hnutia OĽaNO. V decembri predseda poslaneckého klubu oznámil, že s hnutím už nespolupracuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia