Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2021, 13:34
Čas čítania 0:49
Ivan Koribanič

Bývalý poslanec Ján Herák, ktorý čelí vyšetrovaniu za sexuálne zneužívanie maloletej osoby, skončil aj ako zamestnanec OĽaNO

Bývalý poslanec Ján Herák, ktorý čelí vyšetrovaniu za sexuálne zneužívanie maloletej osoby, skončil aj ako zamestnanec OĽaNO
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
NEWS JÁN HERÁK OĽANO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Pokiaľ ide o budúcu spoluprácu, Michal Šipoš povedal, že najprv si musia počkať na rozhodnutie súdu.

Bývalý poslanec Národnej rady Ján Herák sa v júni po prevalení obvinení zo sexuálneho zneužívania, ktorým v súčasnosti čelí, vzdal poslaneckého mandátu. Aj napriek vyšetrovaniu bol naďalej zamestnancom hnutia OĽaNO. Tomu je však koniec. „Áno, s hnutím už nespolupracuje,“ povedal pre TV noviny predseda poslaneckého klubu Michal Šipoš.

Ďalej dodal, že Ján Herák sa postu poslanca vzdal veľmi rýchlo, čo malo za následok, že ešte potreboval dokončiť rozbehnuté administratívne veci. Po tom, čo ich uzavrel, spolupráca prirodzene zanikla.

Na prípadnú vzájomnú spoluprácu v budúcnosti Šipoš povedal, že najprv si musia počkať na rozhodnutie súdu. Bývalý poslanec čelí v súčasnosti jednému vyšetrovaniu zo sexuálneho zneužívania maloletej osoby. Bratislavská polícia nedávno vypočula už štvrtú ženu, ktorá vypovedala proti exposlancovi hnutia OĽaNO Jánovi Herákovi. Keďže údajne ide o dospelú mladú ženu, vo výpovedi uviedla, že ju chcel Herák sexuálne zneužiť, ale dokázala sa mu vzoprieť.


Voči Herákovi viedla polícia doposiaľ tri stíhania, no obvinený bol iba z jedného. Šlo o prvý medializovaný prípad, keď sa bývalý poslanec pokúšal nadviazať bližší kontakt s dievčaťom z detského domova v Trenčíne. Ponúkal mu údajne darčeky ako peniaze či mobil. V roku 2020 toto dievča pomáhalo dohliadať v Herákovom detskom tábore v Jelenci. Tam vraj Herák vtedy ani nie 15-ročné dievča zneužil vo svojej izbe.

Domov
Zdieľať
Diskusia