Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. mája 2021, 17:23
Čas čítania 1:34
Daniel Mikolášik

Cítila som jeho pohlavný orgán a potom niečo teplé na košeli. Maloletá tvrdí, že Herák z OĽaNO jej za mlčanlivosť sľúbil tablet

POLITIKA JÁN HERÁK SEXUÁLNE OBŤAŽOVANIE
Uložiť Uložené

Dievčatá tvrdia, že si ich poslanec kupoval drahými darčekmi, elektronikou či teniskami.

Poslanec Ján Herák, ktorý do parlamentu kandidoval za hnutie OĽaNO, čelí obvineniu zo zneužívania maloletej osoby. V pondelok večer ako prvá priniesla informáciu RTVS. Obvinenie z nitrianskej prokuratúry si prevzal v pondelok a pre telerozhlas povedal, že ho vníma ako politicky motivované. Podľa jeho slov ide o výmysel.

Odporúčané
Poslanec OĽaNO Herák je obvinený zo zneužitia maloletej osoby. Tvrdenia odmietol, vraví, že je to blud Poslanec OĽaNO Herák je obvinený zo zneužitia maloletej osoby. Tvrdenia odmietol, vraví, že je to blud 25. mája 2021, 7:14

Herák pod taktovkou svojho združenia Fantázia detí zorganizoval po Slovensku mnoho detských táborov pre deti pochádzajúce zo sociálne slabých pomerov či z detských domovov. Má k nim blízko, keďže sám vyrastal v „decáku“.

Ján Herák
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Ako však informuje TV JOJ, na jednom z jeho táborov bolo aj 14-ročné dievča, ku ktorému si údajne postupne získaval náklonnosť. „Osobe bolo uznesením vyšetrovateľa vznesené obvinenie pre trestný čin sexuálneho zneužívania a ohrozenia mravnej výchovy mládeže,“ informoval Jojku hovorca Krajskej prokuratúry v Nitre Jaroslav Maček.

Podľa vlastných slov poškodená maloletá dostávala od Heráka rôzne darčeky ako drahý mobilný telefón, náušnice či značkové tenisky. Pomáhal jej aj financiami či dobíjaním kreditu. V auguste minulého roka dievča vraj napokon sexuálne zneužil priamo v tábore.

Obetí je údajne viac

Domov
Zdieľať
Diskusia