Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júna 2022, 13:06
Čas čítania 0:59
Viktor Kniš

VIDEO: Ukrajinská medička nafilmovala zúfalstvo zoči-voči smrti. V súčasnosti je v ruskom zajatí a nik o nej nič nevie

NEWS SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Ministerstvo obrany Ukrajiny upozorňuje na ruskú propagandu, ktorá sa šíri svetom. Toto sú skutočné zábery z ukrajinských miest, kde padali ruské bomby.

Slovenské ministerstvo obrany zverejnilo na Facebooku video z portálu Sky News, ktoré zachytáva zábery z Ruskom obliehaného mesta Mariupol len tri dni po vypuknutí vojny. Video upozorňuje na drastický spôsob, akým ruský agresor zaútočil na suverénny štát, s ktorým má spoločné hranice. 

Hlavnou hrdinkou videa je ukrajinská medička Julia Pajevská, ktorej sa podarilo autentickým spôsobom zachytiť, ako vyzerali akcie na záchranu zranených ľudí. „Na záberoch zachytila hrdinský boj záchranárov o životy aj ich zúfalstvo zoči-voči smrti,“ komentuje ministerstvo obrany SR na sociálnej sieti Facebook. Zároveň upozorňuje, že video nie je určené pre citlivé povahy, pretože autenticky zachytáva aj neodmysliteľnú časť vojny, ktorou je neúspešný boj o život zranených.

Rezort obrany pod vedením Jaroslava Naďa dodáva, že zdravotníčka Julia sa momentálne nachádza v ruskom zajatí a o jej osude nie je nič známe. „Jej príbeh aj príbehy všetkých obetí a hrdinských obrancov Ukrajiny však musia pre nás navždy ostať mementom a pripomínať nám, čoho je schopný diktátor Putin a jeho nohsledi, ktorí sú bez mihnutia oka schopní vydať rozkazy na zabíjanie bezbranných žien a detí,“ dodáva ministerstvo, vyvracajúc ruskú propagandu. 

Odporúčané
Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky 5. mája 2024, 12:00

Kremeľ a jeho posluhovači totiž šíria nepravdivé informácie o tom, že ruskí vojaci neútočia na civilné ciele. Ministerstvo si uvedomuje, že aj medzi Slovákmi je stále množstvo ľudí, ktorí takejto nechutnej propagande veria. 

„A aj u nás sa stále nájde dosť ľudí, ktorí jej dokážu uveriť. Čo by asi tak títo užitoční idioti povedali dievčatku z videa, ktoré v jednom okamihu stratilo rodičov a bračeka?“ pýta sa rezort obrany. 

Domov
Zdieľať
Diskusia