Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
18. mája 2022, 18:52
Čas čítania 1:13
Daniel Mikolášik

Lucia Javorčeková sa vyjadrila k vymazanému dvojmiliónovému profilu: Dôvod vraj nie je nahota, ale jej blízka osoba

OSOBNOSTI INFLUENCERI INSTAGRAM LUCIA JAVORČEKOVÁ MODELING OSOBNOSTI
Uložiť Uložené

Influencerku Instagram upozornil na to, že mala údajne rasové narážky, propagovala sebadeštrukčné správanie a týranie zvierat. To však Javorčeková odmieta.

Donedávna najsledovanejšia Slovenka Lucia Javorčeková prišla o svoj účet na Instagrame, na ktorom mala vyše 2,2 milióna sledovateľov. Profil jej vymazala samotná sociálna sieť.

V pôvodnom článku sme informovali, že dôvodom je s najväčšou pravdepodobnosťou niekoľkonásobné porušenie pravidiel komunity v súvislosti s obnaženými fotkami. V minulosti jej totiž Instagram opakovane vymazal viaceré príspevky či príbehy, v ktorých odhaľovala svoje telo, na čo upozorňovala aj Javorčeková, pričom tvrdila, že je to neopodstatnené.

Odporúčané
Najsledovanejšej Slovenke Lucii Javorčekovej Instagram zmazal účet s 2,2 milióna sledovateľov Najsledovanejšej Slovenke Lucii Javorčekovej Instagram zmazal účet s 2,2 milióna sledovateľov 17. mája 2022, 7:59

Známa slovenská modelka, ktorá dlho pôsobila v Taliansku, však na svojom novom, náhradnom instagramovom profile @beautyofanakedsoul tvrdí, že za to pravdepodobne môže jej veľmi blízka osoba, a vyjadrila sa k celej situácii. Najprv sa poďakovala fanúšikom za podporné správy a všetkým, ktorí jej nový účet sami od seba zdieľajú.

Vo videách v rámci instagramového príbehu takisto uviedla, že si ani nechcela zakladať nový profil, pretože sa cítila veľmi ublížená. „Neurobila som nič zlé a jedného dňa som sa nevedela prihlásiť na svoj profil. Nie je to o tom, že mi niekto zobral môj Instagram s dvomi miliónmi followerov, ale ide o to, že za každou fotkou je obrovské množstvo práce a spomienok,“ opisuje modelka.

Lucia Javorčeková
Zdroj: Instagram (Lucia Javorčeková)

„Nejdem tu vyplakávať. Možno profil bude späť, možno nie,“ hovorí Javorčeková. Zároveň dodáva, že dôvodom zablokovania účtu nebola nahota, ale s najväčšou pravdepodobnosťou v tom má prsty jedna z jej najbližších osôb, no konkretizovať nechcela. „Viac o tom poviem, až keď budem mať viac dôkazov,“ tvrdí.

Z toho, na čo ju sociálna sieť upozornila, vyplýva, že mala údajne rasové narážky, propagovala sebadeštrukčné správanie a dokonca týranie zvierat. „Myslím si, že tí, ktorí ma sledovali, vedia, že takéto niečo som nerobila, nepridávala, takže verím, že je to len o tom, že Instagram je veľká komunita ľudí a ten algoritmus to vyhodnotil ako správanie, ktoré je neprípustné pre verejne známu osobu,“ vysvetlila modelka a dodala, že verí, že to správcovia skontrolujú a vyhodnotia správne.

Instagram Lucia Javorčeková
Zdroj: Instagram (Lucia Javorčeková)
Domov
Zdieľať
Diskusia