Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. mája 2022, 9:15
Čas čítania 2:06
Martin Adam Pavlík

RFA Grand Opening: Ďatelinka prehral v prvom kole na submisiu, Fapšo predviedol ukážkový knokaut

RFA Grand Opening: Ďatelinka prehral v prvom kole na submisiu, Fapšo predviedol ukážkový knokaut
Zdroj: RFA
ŠPORT MMA RFA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Prvý veľký turnaj novej bojovej organizácie Real Fight Arena skvele gradoval.

Dokopy trinásť zápasov ponúkol všetkým nadšencom zmiešaných bojových umení sobotňajší turnaj RFA Grand Opening. Išlo o prvý veľký turnaj novej bojovej organizácie Real Fight Arena, uskutočnil sa v bratislavskom Národnom tenisovom centre. Okrem zápasov ponúkol aj hudobnú vložku. Vystúpili Tina, Kali či Sergei Barracuda. 

Zatiaľ čo hlavnými ťahákmi minulého „zahrievacieho“ turnaja RFA v marci s názvom Warm Up boli napríklad Leo Brichta či Tadeáš Růžička, headlinermi sobotňajšieho eventu boli Milan Ďatelinka, Miroslav Brož a Sebastián Fapšo, ktorí sa predtým preslávili najmä v organizácii Oktagon MMA.


Brazílčan poslal Čecha do ríše snov

Brichta sa mal síce pôvodne na turnaji ukázať tiež proti Brazílčanovi Arthurovi Limovi, no vzhľadom na zranenie nemohol nastúpiť a predstaví sa pravdepodobne až na najbližšom turnaji v Ostrave 23. júla. Práve Lima predviedol prvé pôsobivé ukončenie večera, keď doslova uspal Čecha Jana Veselíka.

Nasledujúci zápas prekvapil domácich fanúšikov, ktorí nepochybne čakali výhru skúseného thaiboxera Jakuba Kadáša. Ten však dostal tvrdý knokaut od Maďara Dominika Bereczkiho. Famóznu prestrelku potom predviedli Miroslav Brož a Kolumbijčan Mauricio Otalora.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa RFA (@realfight.arena)

Fapšo zdvihol divákov zo sedačiek

V dynamickom zápase sa na seba obaja vrhli už od prvých sekúnd a nič si nedarovali. Brož v prvom kole dostal dva hrozivé knockdowny, dokázal sa však dostať do zápasu a Kolumbijčana nakoniec porazil na T. K. O. V ďalšom ostrom dueli si zmerali sily Jozef Wittner a Martin Kalucz, pričom prvý menovaný takticky vybojoval výhru na body dominantným grapplingom. 


Prvý hlavný zápas večera pod pravidlami real fight (bitka iba v stoji) divákov zdvihol zo sedačiek. Len 20-ročný Sebastián Fapšo, prezývaný Tank, sľuboval prvotriednu šou a ukončenie už v prvom kole proti Čechovi Bernardovi Plavcovi. A čo sľúbil, to aj splnil. V bezhlavej bitke síce párkrát tvrdo inkasoval, no nakoniec poslal Plavca k zemi ukážkovým knokautom.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa RFA (@realfight.arena)

Ďatelinkov nevydarený comeback

V pozápasovom rozhovore prezradil, že si tento moment vizualizoval pol roka a všetko dopadlo tak, ako chcel. Na otázku, s kým by si to chcel rozdať najbližšie, odpovedal sebavedome: „Koho mi dáte, toho zbijem.“ Po jeho slovách už prišiel na rad hlavný MMA zápas medzi Milanom Ďatelinkom a Srbom Nenadom Avramovićom.

Ďatelinka sa vrátil do klietky po zdrvujúcej prehre na submisiu v marci minulého roka, ktorú mu pripravil Karlos Terminátor Vémola v súboji o opasok strednej váhy Oktagonu MMA. Slovák nepochybne chcel ukázať v novej organizácii veľkolepý „comeback“, nakoniec však odchádzal so sklonenou hlavou.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa RFA (@realfight.arena)

Premožiteľ Attilu Végha

Avramović mu dal tvrdú lekciu v boji na zemi. Už v prvom kole Ďatelinku porazil na submisiu technikou gilotína a určite prekvapil celú arénu. Obaja bojovníci prejavili jeden voči druhému rešpekt a bolo vidno, že Ďatelinka napriek tomu, že si tento zápas predstavoval inak, vzal prehru športovo. 

Čerešničkou na torte bolo ohlásenie nového zápasníka, ktorého predstavil samotný promotér organizácie Boris Marhanský (robili sme s ním aj rozhovor). Novou posilou RFA je Goran Reljić, premožiteľ Attilu Végha a bývalý šampión poľskej organizácie KSW. Cenné skúsenosti však nazbieral aj v Rizinu, ACA, no v prvom rade v najprestížnejšej MMA lige UFC, kde mal štyri zápasy.  

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa RFA (@realfight.arena)

Domov
Zdieľať
Diskusia