Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2022, 17:30
Čas čítania 5:23
Adam Novosad

Známa kryptomena sa za deň prepadla o 99 %. Niekto na ňu zaútočil „na štýl Georgea Sorosa“ a ľudia prišli o životné úspory

ZAUJÍMAVOSTI KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Kryptomena terra luna sa zrútila po prefíkanom ťahu neznámeho útočníka, ktorý využil jej slabiny a rozložil celý jej ekosystém.

„Stratil som viac ako 450-tisíc dolárov, nemôžem zaplatiť banke. Čoskoro stratím svoj dom. Stanem sa človekom bez domova. Jediný spôsob, ako sa z tohto dostať, je samovražda,“ konštatuje na diskusnom fóre kryptomeny terra luna jeden z mnohých používateľov, ktorí za posledné dni stratili všetky svoje úspory. Nie časť z nich, ale často až 99 percent všetkých vložených peňazí.

Na vrchu diskusného fóra dnes svieti text, ktorý investorov odkazuje na telefónne linky, kde psychológovia pomáhajú ľuďom predchádzať tomu, aby si vzali vlastný život.

Odporúčané
Jeden Bitcoin za 500-tisíc dolárov? Možné to je, ale stále sa hráme v malom rybníčku, hovorí expert na kryptomeny (Rozhovor) Jeden Bitcoin za 500-tisíc dolárov? Možné to je, ale stále sa hráme v malom rybníčku, hovorí expert na kryptomeny (Rozhovor) 14. decembra 2020, 14:30

Kryptomena terra luna stratila za menej ako 48 hodín prakticky 99 percent svojej hodnoty. Celý príbeh by niekto pokojne mohol sfilmovať do hollywoodskeho trháku, pretože v pozadí rozsiahleho prepadu hodnoty kryptomien zrejme stál niekto, kto vopred vedel, čo svojím konaním spôsobí a ako dobre si na tom dokáže „namastiť vrecká“. 

Útok na kryptomenu terra luna už teraz mnohí prirovnávajú k čiernej strede z roku 1992, keď George Soros prefíkaným spôsobom zaútočil na anglickú Bank of England a vďaka svojej šikovnosti a schopnosti predpovedať vývoj trhu zarobil viac ako miliardu dolárov. Teraz sa obeťou stala terra, ktorú zničil útok „na štýl Georgea Sorosa“.

terra luna, terra, luna, UST, kryptomeny
Zdroj: Trading View

Prečo sa terra luna prepadla o 99 percent za menej ako dva dni?

Domov
Zdieľať
Diskusia