Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. mája 2022, 16:05
Čas čítania 1:05
Eduard Starkbauer

SZĽH predstavil nomináciu na MS v hokeji. Nechýba v nej pekinský hrdina Juraj Slafkovský

ŠPORT MS 2022 V HOKEJI
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Do Fínska posielame historicky najmladší káder.

Vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie zverejnilo konečnú nomináciu na majstrovstvá sveta vo Fínsku. Na poslednú chvíľu z nej zo zdravotných dôvodov vypadol obranca Adam Jánošík a útočník Adrián Holešinský.

Slovenská výprava odletí v stredu do Helsínk s historicky najmladším kádrom. Jeho vekový priemer je 24,44 roka.

Kostra národného tímu bola známa už po sobotňajšom prípravnom zápase proti Francúzsku, keď ho opustili štyria hokejisti – brankár Dominik Riečický, obranca Patrik Koch a útočníci Marek Valach, Jozef Baláž. Generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan vtedy zároveň informoval, že v utorok sa k národnému tímu pripojí brankár Adam Húska. 

V záverečnej 25-člennej nominácii sú traja brankári, osem obrancov a štrnásť útočníkov.

Prvých pár dní bude realizačný tím už tradične čakať na prípadné posily z prvého kola play-off NHL, a tak pred úvodným duelom proti Francúzsku napíše na súpisku asi len 23 mien. Na svoju šancu na ľade si tak pravdepodobne budú musieť počkať Adam Sýkora a Martin Bučko.

Odporúčané
MS 2022 v hokeji: Kto bude súperom Slovenska vo štvrťfinále v prípade, že sa nám podarí postúpiť zo skupiny? Toto sú dve možnosti MS 2022 v hokeji: Kto bude súperom Slovenska vo štvrťfinále v prípade, že sa nám podarí postúpiť zo skupiny? Toto sú dve možnosti 19. mája 2022, 7:30

Podľa Miroslava Šatana máme viacero možností. „Sme pripravení s nimi pracovať. Dôležité bude, ako dopadnú kluby, v ktorých títo hráči pôsobia, a či ich po konci sezóny uvoľnia. Do celého procesu prehovoria aj potreby mužstva, ktoré sa ukážu po prvých zápasoch. Budeme flexibilní.“

Medzi najpravdepodobnejšie posily zo zámoria patria Martin Fehérváry, Erik Černák a Adam Ružička. Slovenská hokejová reprezentácia sa dnes nachádza v Bratislave, kde do stredy absolvuje tri tréningy na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Zverenci trénera Craiga Ramsayho do Helsínk odletia v stredu, kde na nich v prvom piatkovom zápase čakajú hráči Francúzska. 


PIATOK 13. MÁJA

15.20 Francúzsko – Slovensko

SOBOTA 14. MÁJA

19.20 Slovensko – Nemecko

PONDELOK 16. MÁJA

15.20 Slovensko – Kanada

STREDA 18. MÁJA

19.20 Švajčiarsko – Slovensko

PIATOK 20. MÁJA

19.20 Kazachstan – Slovensko

SOBOTA 21. MÁJA

19.20 Taliansko – Slovensko

UTOROK 24. MÁJA

15.20 Slovensko – Dánsko
Domov
Zdieľať
Diskusia