Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Philips
14. mája 2022, 11:30
Čas čítania 3:39
Sponzorovaný obsah

Ani to najdrahšie oblečenie nebude na tebe vyzerať dobre, ak robíš pri obliekaní tieto chyby

Ani to najdrahšie oblečenie nebude na tebe vyzerať dobre, ak robíš pri obliekaní tieto chyby
Zdroj: Unsplash / Cleo Vermij
MÓDA MÓDA OUTFITY
Uložiť Uložené

Pokrčená látka, kombinácia zlých vzorov či kúsky, v ktorých sa necítiš dobre dokážu pokaziť to, ako tvoj outfit vyzerá.

Známa klišé fráza, ktorá tvrdí, že diabol sa skrýva v detailoch je pravdivá aj v módnom svete. Aj pár drobností ti môže pokaziť celkový dojem a premyslený outfit zostáva bez povšimnutia. Kombinovanie farieb, vzorov a strihov, či to, ako sa v tom, čo máš na sebe, cítiš, sa odráža v celkovom dojme.

Túžiš upútavať pohľady vďaka tomu, ako dobre vyzeráš, a nie naopak? Inšpiruj sa tipmi, ktoré sme v spolupráci s Philips a profesionálnou stylistkou dali dokopy. Každému najviac pristane sebavedomie, a preto ti poradíme, ako sa vyhnúť chybám a ušetriť čas, aby si sa cítil vo svojich outfitoch čo najlepšie. Napríklad pokrčené oblečenie je prešľap číslo jeden, ktorého by sme sa nemali dopúšťať. 

viac informácií
philips jednoduché žehlenie
Zdroj: Philips

Okrem pokrčeného oblečenia sa však dopúšťame aj ďalších módnych prešľapov, ktorými si zbytočne kazíme outfity. O rady, ako sa im vyhnúť, sa s nami podelila osobná stylistka Marcela Jurigová, ktorá sa venuje poradenstvu v oblasti módy a o svoje tipy sa delí aj na svojom webe.

1. Nevhodne zvolené oblečenie

Stylistka Marcela Jurigová ako veľmi častú chybu spomína práve zle zvolené oblečenie k nejakej príležitosti. Napríklad nosenie funkčného oblečenia a obuvi na bežný deň, vyzývavé prvky do práce či samotná nedbalosť.

Kedysi boli pravidlá v móde prísnejšie, no na etiketu obliekania netreba zabúdať aj dnes. Svojím oblečením totiž vyjadruješ úctu voči podujatiu či hostiteľovi, kde sa zúčastňuješ. Ak ti to uvoľnené pracovné prostredie dovoľuje, môžeš do práce voliť ležérne oblečenie, prípadne odvážnejšie kúsky. Avšak skôr, ako ideš na nejaké podujatie, radšej si vždy over, aký je dresscode.

2. Ako kombinovať vzory a farby 

Vzory nemusia byť strašiakom, stačí vedieť, ako ich správne kombinovať, a ktoré sa hodia tvojej postave. Stylistka odporúča riadiť sa heslom – menej je viac. „Zároveň pri ich výbere je veľmi užitočné dbať na proporcie postavy,“ hovorí. Ako príklad udáva, že pri niekom, kto je nižší sa nehodia veľké vzory, lebo sa v nich doslova stratí, a naopak, vysokej postave sa nehodia malé vzory.

oblečenie, móda
Zdroj: Pexels/sushantphotographyy

Treba dbať na to, aby si vzormi zbytočne nezvýrazňoval partie, ktoré považuješ za kritické. Zároveň dodáva, že treba brať ohľad aj na to, kam ideš – napríklad košeľu s prúžkami si môžeš dať do práce, no na párty či na večerný drink s kamarátmi bude pôsobiť nudne

Ak dobre zvolíš farby, ktoré ladia k tvojej pleti, farbe očí a vlasom, ľahko podľa stylistky docieliš príjemný a svieži vzhľad. „Výbornou pomôckou, ako sa vyhrať s odtieňmi, je farebná typológia, pri nej vždy klientom ukážem konkrétne kombinácie a možnosti podľa ich vkusu, preferencií a profesie. Ak niekoho nudia čierno-biele kombinácie, farebná typológia je úžasná možnosť, ako si rozšíriť obzory a vyberať si jednotlivé tóny tak, aby pristali a aby sa ľahko medzi sebou kombinovali.“

3. Nekladieš dôraz na detaily – pokrčené oblečenie a neskrátené nohavice 

Outfit, ktorý pritiahne pozornosť a nemusí pritom stáť stovky až tisícky eur, je založený na dôležitých detailoch. Akékoľvek oblečenie, ktoré nosíš pokrčené, okamžite kazí dojem a ty pôsobíš zanedbane. Žehlenie oblečenia sa môže javiť ako zbytočná činnosť, no určite máš aj ty v skrini kúsky, ktoré ako nevyžehlené strácajú čaro. Nehovoriac o takých, ktoré majú rôzne puky a podobné prvky – vyžehliť ich dá zabrať, no takéto oblečenie nemá zmysel kupovať, ak ho neplánuješ žehliť. 

philips ľahké žehlenie
Zdroj: Philips

Nenechaj sa však odradiť pred ich kúpou – často ide o naozaj štýlové kúsky. Žehlenie nemusí byť vôbec zdĺhavé a náročné, s ručným naparovačom Philips Series 7000 ho stihneš vyžehliť rýchlo pred odchodom z domu. Za 30 sekúnd je nahriaty a pripravený popasovať sa s nerovnosťami na akomkoľvek oblečení. Hlava je nastaviteľná, takže je žehlenie pohodlné a špicatý hrot ľahko vyhladí goliere, záhyby či miesta s gombíkmi. Okrem toho, že tvoje oblečenie dokonale vyrovná, zabíja aj 99,9 % baktérií a zanecháva ho svieže a mäkké.

Ručný naparovač Philips Series 7000
Philips
Zdroj: Philips

Okrem pokrčeného oblečenia netreba zabúdať napríklad aj na preložené džínsy. Je to ľahký spôsob, ako ich skrátiť, no nevyzerá to vždy esteticky, najmä ak je preložený veľký kus textilu. Daj si takisto pozor, aby si si takto zbytočne opticky neskrátil postavu. Príliš dlhé nohavice je lepšie skrátiť, pri košeli to však robiť nemusíš. Môžeš sa inšpirovať týmto trikom z instagramového reelsu. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lydia Rose (@fashioninflux)

4. Nosíš oblečenie, v ktorom sa necítiš pohodlne 

Dôležitou súčasťou toho, ako tvoje outfity pôsobia, je aj to, ako sa v nich cítiš. Stylistka Jurigová hovorí, že by sme mali dbať aj na správny strih oblečenia. „Keď pri obliekaní rešpektujeme tvar nášho tela, hneď sa budeme cítiť počas dňa pohodlne a nielen to, v oblečení sa budeme cítiť a vyzerať pekne a harmonicky. Napríklad ak žena vníma ako svoju problematickú partiu boky a stehná, no má pekne tvarovaný pás a útlejšiu vrchnú polovicu tela, urobí pre svoje pohodlie a harmonický vzhľad najlepšie, ak zvolí spodný diel outfitu v tmavších farbách a na vrchnom diele sa pohrá s farbami, vzormi, aplikáciami (napr. volán, viazačka na blúzke, lodičkový výstrih),“ vysvetľuje.

„Naopak, ak má žena širšie plecia oproti bokom, tak dobre urobí, ak volány na rukávoch vynechá, lebo jej plecia by vyzerali opticky širšie. Môže si dať napríklad vzorovanú sukňu s hladkým jednoduchým topom. Tak opticky podporí súmernosť postavy,“ dodáva.

oblečenie, šaty, leto, outfit, fashion
Zdroj: Unsplash/Tamara Bellis

Ak máš krivky alebo partie, ktoré chceš skryť, jednak na tebe obtiahnuté kúsky nemusia vyzerať tak, ako očakávaš, a zároveň oblečenie nebude pohodlné, čo sa podpisuje na tom, či v outfite naozaj zažiariš. Stačí jeden pohľad do zrkadla, kde zbadáš na košeli fliačik alebo pokrčený golier, a už nemyslíš na to, ako na teba každý pozerá, lebo vyzeráš dobre, ale na to, či všetci vidia ten fliačik alebo golier. Nezabúdaj preto, že oblečenie nestačí len zladiť, ale vyladiť na ňom aj maličkosti. 

Domov
Zdieľať
Diskusia