Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. apríla 2022, 7:38
Čas čítania 0:45
Eduard Starkbauer

Tesla narazila do luxusného lietadla. Nikto v nej nesedel, majiteľ si dal auto privolať

ZAUJÍMAVOSTI TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Tesla odporúča technológiu privolania auta používať len na dobre známych priestranstvách.

K poriadne kurióznej a drahej nehode prišlo na súkromnom letisku, na ktorom Tesla model Y narazila do luxusného lietadla Cirrus Vision. K nehode prišlo po tom, ako sa vlastník Tesly pokúšal privolať k sebe auto pomocou funkcie Smart Summon. Podľa Vice News je táto funkcia praktická predovšetkým na veľkých a priestranných parkoviskách.

Na videu vidíme, ako Tesla bez vodiča narazí do zadnej časti luxusného lietadla, ktorého cena sa pohybuje okolo hodnoty 3,5 milióna dolárov. Po náraze navyše v jazde dopredu pokračuje, až kým stroje v tesnom zovretí neobkreslia polkruh.

Ku kolízii s jedenapoltonovým lietadlom prišlo podľa používateľa Redditu, ktorý video zavesil na internet počas podujatia organizovaného priamo výrobcom lietadiel Cirrus. Model Vision je paradoxne najdrahší z jeho ponuky.

Podľa oficiálneho stanoviska Tesly je technológia Smart Summon navrhnutá výlučne na používanie na parkoviskách a príjazdových cestách na súkromných pozemkoch s predvídateľnými podmienkami. V minulosti sa už na internete objavili zábery nárazov do stĺpov či tesných vyhnutí sa zaparkovaným autám.

Domov
Zdieľať
Diskusia