Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
17. apríla 2022, 11:58
Čas čítania 0:55
Tímea Krauszová

Slovenský MMA bojovník Martin Buday vyhral svoj prvý zápas UFC. Takto má vyzerať špičková premiéra

Slovenský MMA bojovník Martin Buday vyhral svoj prvý zápas UFC. Takto má vyzerať špičková premiéra
Zdroj: Oktagon MMA
ŠPORT MARTIN BUDAY MMA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Šlo o Budayov debut v prestížnej organizácii UFC.

Slovenský bojovník MMA Martin Buday vyhral svoj historicky prvý zápas v najprestížnejšej svetovej organizácii UFC. Slovensko tak získalo druhého zástupcu v UFC po Ľudovítovi Kleinovi. Buday na turnaji v Las Vegas porazil protivníka Chrisa Barnetta, informuje Sportnet.

Úspešný debut

Buday zápas postupne ovládol napriek tomu, že dostal náročného protivníka. Barnett má za sebou 17 výhier na knokaut. Slovenský bojovník, ktorému k zmluve do svetovej ligy MMA blahoželal aj samotný prezident UFC Dana White, ho však napokon porazil.

Buday vyhral u všetkých rozhodcov. V treťom kole mu síce hrozila diskvalifikácia za úder lakťom blízko Barnettovho zátylku, ale rozhodcovia usúdili, že šlo o náhodu. Rozhodujúcich bolo posledných päť minút. Bojovník z trnavského klubu napokon vyhral v pomere 30 : 27.

S Budayom sme sa v Refresheri rozprávali krátko po tom, čo sa do UFC dostal. Okrem iného nám prezradil, aké má v najväčšej MMA organizácii plány, aká bola jeho cesta k bojovým športom, aké boli jeho zápasnícke vzory, ale aj to, čo robí najradšej mimo klietky. Prečítaj si rozhovor tu.

Odporúčané
Slovák v UFC Martin Buday: Vémola ma nezaujíma, zápas s ním nepotrebujem. Mojím cieľom je dostať sa do top 15 ťažkej váhy UFC Slovák v UFC Martin Buday: Vémola ma nezaujíma, zápas s ním nepotrebujem. Mojím cieľom je dostať sa do top 15 ťažkej váhy UFC 29. októbra 2021, 12:30
Mohlo by ťa zaujímať:
Charlie Chaplin: legendárny komik aj sadista, ktorý ponižoval vlastné deti a mal slabosť na maloleté dievčatá
Selassie: Slováci vidia drahé autá a byty influencerov, ale nevidia lízing a dve hypotéky. Do telky by som už dnes šiel (Rozhovor)
10 najlepších filmov Toma Cruisa
Domov
Zdieľať
Diskusia