Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2022, 15:23
Čas čítania 0:30
Daniel Mikolášik TASR

Slovenská pošta bude po sviatkoch vyplácať dávky utečencom z Ukrajiny. Požiadalo o ne viac ako 12 000 z nich

NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SPRÁVY Z DOMOVA UTEČENCI
Uložiť Uložené

Vyplácať ich bude pravidelne každý mesiac.

Slovenská pošta bude od utorka 19. apríla do stredy 27. apríla vyplácať štátne sociálne dávky odídencom z Ukrajiny. „Dávky budú vyplatené na poštách priamo do rúk viac ako 12 000 občanom Ukrajiny, ktorí získali štatút odídenca a požiadali o finančnú podporu,“ priblížila hovorkyňa pošty Iveta Dorčáková.


Najviac dávok podľa nej vyplatia v Bratislavskom kraji. Slovenská pošta je jediný distribučný kanál. Keďže ide o opakovanú dávku, vyplácať ich budú pravidelne každý mesiac, avizovala.


V rovnakom termíne bude Slovenská pošta vyplácať štátne sociálne dávky aj približne 221 000 obyvateľom Slovenska do vlastných rúk v pobočkách pošty alebo priamo na adresu.

„Klienti si ich môžu vyzdvihnúť v pobočkách pošty kedykoľvek počas týždňa v čase otváracích hodín, nie je teda nevyhnutné prísť okamžite v prvý deň výplaty sociálnych dávok,“ dodala Dorčáková.

pošta
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia