Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2022, 11:18
Čas čítania 0:44
Eduard Starkbauer

Tiktok testuje nahlasovanie nevhodných komentárov. Funkcia sa môže na všetkých používateľov rozšíriť už čoskoro

Tiktok testuje nahlasovanie nevhodných komentárov. Funkcia sa môže na všetkých používateľov rozšíriť už čoskoro
Zdroj: Unsplash/ Solen Feyissa/volně k užití
NEWS TIKTOK
Uložiť Uložené

Sociálna sieť chce, aby jej sekcie komentárov ostali naďalej priestorom na skutočnú výmenu názorov.

Sociálna sieť Tiktok spúšťa možnosť označiť komentáre pod videami. V skúšobnej fáze budú môcť používatelia platformy podľa the Verge môcť nahlasovať nevhodné alebo nesúvisiace komentáre. Označenie „nepáči sa mi to“ sa však nezobrazí ostatným používateľom a počet označení bude viditeľný len pre zamestnancov platformy.

Spoločnosť v príspevku na blogu zavedenie tejto funkcie odôvodňuje zvýšením bezpečnosti a zlepšením celkového prostredia v komunite tiktokerov. 

Už dnes môžu používatelia aplikácie označiť symbolickým palcom dole videá v prípade, že ich obsah tvorcu nezaujíma. Tiktok v mene vedúceho sekcie „dôvery a bezpečnosti“ Cormaca Keenana prezradil, že experimentuje aj s posielaním výziev na hromadné blokovanie a vymazávanie či filtráciu komentárov tvorcom, ktorých videá sa s negatívnou odozvou stretávajú najčastejšie. 

Odporúčané
Influencerka Eugenia mala len 38 kíl, obviňujú ju z úmyselného šírenia anorexie. Ona tvrdí, že nemá žiadny problém Influencerka Eugenia mala len 38 kíl, obviňujú ju z úmyselného šírenia anorexie. Ona tvrdí, že nemá žiadny problém 4. marca 2024, 12:30

Rozhodnutie o celoplošnom zavedení možnosti negatívneho označenia komentárov má Tiktok prijať v priebehu najbližších týždňov. Platforma tvrdí, že z dôvodov porušenia pravidiel komunity medzi októbrom a decembrom 2021 vymazala 85 miliónov komentárov, čo tvorí jedno percento z celkového počtu vtedy uverejnených videí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia