Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2022, 19:48
Čas čítania 1:49
Adam Novosad TASR

FOTO: Raketový útok v Kramatorsku si vyžiadal najmenej 50 obetí. Zahynuli deti, seniori aj ženy pred evakuáciou

FOTO: Raketový útok v Kramatorsku si vyžiadal najmenej 50 obetí. Zahynuli deti, seniori aj ženy pred evakuáciou
Zdroj: TASR/ AP
NEWS VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Počet obetí raketového útoku v Kramatorsku už stúpol na päťdesiat.

Raketový útok na železničnú stanicu v meste Kramatorsk na východe Ukrajiny si vyžiadal už minimálne 50 obetí, medzi ktorými bolo päť detí.

Aktualizovaný počet obetí zverejnil Pavel Kyrylenko z ukrajinskej vojenskej správy v regióne Doneck, podľa ktorého raketový útok zabil 38 osôb priamo na železničnej stanici, minimálne 12 ľudí podľahlo zraneniam v nemocniciach. Ukrajinské úrady po útoku momentálne hlásia 86 zranených.

Z Kramatorsku prichádzali už krátko po útoku správy, že nápor zranených osôb zdravotnícke zariadenia nezvládajú a chirurgovia vykonávajú množstvo zákrokov naraz, aby zachránili čo najviac životov.

Odporúčané
Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov 8. apríla 2024, 19:00

Ukrajinská vláda v uplynulých dňoch vyzvala obyvateľov z východnej časti krajiny, aby sa urýchlene pokúsili evakuovať do bezpečnejších regiónov. Ruská armáda opakovane vyhlásila, že chystá rozsiahlu ofenzívu na Donbase, kde vo februári Kremeľ uznal nezávislosť separatistickej Doneckej aj Luhanskej ľudovej republiky.

Ruská armáda však odmietla zodpovednosť za raketový útok v Kramatorsku. V okolí železničnej stanice sa našli pozostatky rakety Točka-U, ktorú v prevažnej miere používa ukrajinská armáda, no Rusko takýmito raketami stále disponuje, aj keď ich oficiálne z výzbroje vyradilo. Ukrajinský prezident Zelenskyj informoval, že ruské jednotky trafili stanicu práve raketou Točka-U.

Na železničnej stanici sa podľa ukrajinských úradov v čase útoku nachádzalo viac ako 4-tisíc ľudí pokúšajúcich sa mesto opustiť pred očakávanou ruskou ofenzívou. Stanica bola plná predovšetkým seniorov, detí a žien.

Aj keď ruská armáda oficiálne vinu poprela, v proruských kanáloch na Telegrame sa krátko po raketovom útoku v Kramatorsku objavili správy o tom, že ruské jednotky útočia na pozície ukrajinskej armády práve v tomto meste. Tieto správy však nie je možné nezávisle overiť.

Odporúčané
Rusko verbuje do vojny mužov z Nepálu a Indie. Prídu o peniaze a skončia bojovať na Ukrajine Rusko verbuje do vojny mužov z Nepálu a Indie. Prídu o peniaze a skončia bojovať na Ukrajine 2. apríla 2024, 19:30



Mohlo by ťa zaujímať:
Robert Fico ukazuje, ako vyzerá vlastizrada a kolaborácia s nepriateľom, vraví slovenský veľvyslanec v Prahe Rastislav Káčer
– Calzedonia, Lenovo, Geox aj Red Bull. Na ruskom trhu ešte stále zostali viaceré známe značky
Nahnevaný Heger odkazuje Ficovi a Pellegrinimu: Odídťe do ruskej politiky, tam patríte
Domov
Zdieľať
Diskusia