Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2022, 21:10
Čas čítania 1:30
Adam Novosad

Nahnevaný Heger odkazuje Ficovi a Pellegrinimu: Odídťe do ruskej politiky, tam patríte

NEWS EDUARD HEGER PETER PELLEGRINI ROBERT FICO VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Eduard Heger reagoval na vyjadrenia Roberta Fica a Petra Pellegriniho, ktorí skritizovali dar systému S-300 pre Ukrajinu.

Robert Fico s Petrom Pellegrinim konajú v záujme Ruska, nahnevane napísal v statuse na Facebooku predseda vlády Eduard Heger. Premiér v piatok spoločne s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou vycestoval na Ukrajinu, kde navštívil mesto Buča, ale večer strávil v Kyjeve, kde absolvoval aj bilaterálne stretnutie s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

Darovanie systému protivzdušnej obrany S-300 Ukrajine sa u bývalého premiéra Roberta Fica ani predsedu Hlasu Petra Pellegriniho nestretlo s pochopením. Fico to označil za šialenstvo, Pellegrini tvrdí, že Heger koná „proti národnoštátnym záujmom Slovenska". Aké konkrétne záujmy má na mysli v tejto súvislosti, však už šéf Hlasu-SD nespresnil.

Eduard Heger im teraz posiela veľavravný odkaz. „Robert Fico a Peter Pellegrini konajú v záujme Ruska a podporujú porážku Ukrajiny. Dokazujú to aj ich reakcie na darovanie obranného systému S-300. Toho systému, ktorý, pevne verím, bude na Ukrajine zachraňovať ľudské životy,“ napísal Heger na Facebooku.

Odporúčané
Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník 11. apríla 2024, 16:30

„Kto dnes videl ten strašný masaker pred stanicou v Kramatorsku, vie, o čom hovorím. Týmto pánom nie je ľúto obetí, nevinných civilistov, žien i detí. Nie je im ľúto umučených, zničených osudov a zničených obydlí. Sú to demoralizovaní ľudia, ktorí sa spreneverili ľudskosti, mieru i demokracii,“ komentuje Ficove a Pellegriniho vyjadrenia.

Robert Fico pritom deň predtým, ako vláda oficiálne oznámila úspešný presun systému S-300 na Ukrajinu zverejnil na Facebooku video, v ktorom je protivzdušný systém zachytený v preprave po železnici. Od Hegera žiadal okamžité vysvetlenie a nazval ho vojnovým štváčom.

rusko, heger
Zdroj: Facebook/Eduard Heger

Podľa Hegera obaja politici predstavujú „škvrnu na obrovskej solidarite“, ktorú Slovensko preukázalo Ukrajine v súvislosti s ruskou agresiou. Táto solidarita Slovensko robí morálne lepším, napísal.

„Páni Fico, Pellegrini, zaradili ste sa do húfu európskych extrémistov. Odíďte zo slovenskej politiky a choďte do tej ruskej. Tam patríte,“ zakončil svoj status Heger, ktorý na Facebooku večer zdieľal aj fotografiu zo stretnutia s prezidentom Zelenským. Zelenskyj podľa premiéra odkazuje Slovensku, že mu Ukrajina veľmi ďakuje za pomoc.

Mohlo by ťa zaujímať:
– Chceš si zarobiť až 500 eur za deň? Slovákom chodia podozrivé SMS, na ktoré netreba reagovať, varuje polícia
Will Smith dostal za facku 10-ročný zákaz účasti na Oscaroch. Herec už na trest stihol zareagovať
– Počul si už o Staycatione? Týchto 5 zaujímavých miest si na Slovensku asi ešte nevidel
Domov
Zdieľať
Diskusia