Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2022, 22:07
Čas čítania 1:28
Adam Novosad

Will Smith dostal za facku 10-ročný zákaz účasti na Oscaroch. Herec už na trest stihol zareagovať

NEWS OSCAR 2022 WILL SMITH
Uložiť Uložené

Will Smith sa najbližších 10 rokov nebude môcť objaviť na slávnostnej ceremónii odovzdávania Oscarov.

Herec Will Smith doplatil na facku, ktorú uštedril komikovi Chrisovi Rockovi na tohtoročnom odovzdávaní Oscarov. Akadémia filmových umení a vied, ktorá ceremóniu organizuje, sa rozhodla Smitha potrestať 10-ročným zákazom vstupu na tradičný galavečer, informuje televízna stanica CNN.

Zákaz bude pre Smitha platiť od 8. apríla 2022 na najbližších desať rokov, a tak sa herec nebude môcť zúčastniť nielen na odovzdávaní Oscarov, ale ani na akejkoľvek inej udalosti organizovanej Akadémiou filmových vied a umení. V oficiálnom vyhlásení Akadémia uviedla, že Smith sa na udalosti ani programe nemôže zúčastniť fyzicky ani virtuálne.

Smith po škandále na odovzdávaní Oscarov oznámil, že sám ukončuje svoje členstvo v Akadémii. Jej vedenie sa pôvodne malo stretnúť 18. apríla, no hercova facka spoločne s rezignáciou celý proces urýchlili, a tak sa Rada guvernérov Akadémie stretla v Los Angeles už dnes 8. apríla.

Herec pre CNN uviedol stručné stanovisko k trestu, ktorý mu uložili. „Akceptujem a rešpektujem rozhodnutie Akadémie,“ napísal americkej televízii.

Akadémia v stanovisku uviedla, že „94. odovzdávanie Oscarov malo byť oslavou mnohých jednotlivcov v našej komunite, ktorý za posledný rok odviedli úžasnú prácu, ale tieto momenty boli zatienené neakceptovateľným a škodlivým správaním, ktoré pán Smith predviedol na pódiu“.

Odporúčané
10 najlepších filmov s Willom Smithom (Rebríček) 10 najlepších filmov s Willom Smithom (Rebríček) 16. septembra 2022, 14:30

V stanovisku sa píše, že Akadémia podľa vlastného názoru priamo počas prenosu „adekvátne nezareagovala na vzniknutú situáciu“, za čo sa teraz ospravedlňuje.

Hoci sa Will Smith nebude môcť najbližších 10 rokov zúčastniť na odovzdávaní Oscarov a rezignoval na svoje členstvo v Akadémii, v skutočnosti mu to nezabráni získať nomináciu na ocenenie v jednej z kategórií za prípadný výkon v budúcom filme.

Už tradične však víťazovi v kategórii o najlepšieho herca v hlavnej úlohe odovzdáva sošku Oscara víťaz z predchádzajúceho roka, čo následkom Smithovho trestu nebude možné.

Mohlo by ťa zaujímať:
– Chceš si zarobiť až 500 eur za deň? Slovákom chodia podozrivé SMS, na ktoré netreba reagovať, varuje polícia
Raketovou základňou Devínska Kobyla nás previedol jej bývalý veliteľ. Aké zbrane používali a za aký čas dokázali zostreliť cieľ?
10 faktov, ktoré si o speváčke Dua Lipe možno nevedel
Domov
Zdieľať
Diskusia