Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2022, 11:16
Čas čítania 1:34
Jakub Paulík Viktor Kniš

AKTUALIZOVANÉ: Pojednávanie s Marianom Kotlebom prerušili. Niekto nahlásil bombu

NEWS MARIAN KOTLEBA SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Na súde sa možno nachádza bomba.

Aktualizované o 12.30 h

Verejné zasadnutie Najvyššieho súdu pokračuje po približne hodinovej prestávke, bombu nenašli. 

Lídra ĽSNS Mariana Kotlebu dnes na Najvyššom súde SR súdia v prípade podozrivých šekov, za ktoré mu Špecializovaný trestný súd vymeral 4 roky a 4 mesiace. Pojednávanie je prerušené na 40 minút. V súčasnosti prebieha kontrola budovy.

Najvyšší súd chce v pojednávaní pokračovať ešte dnes po 12.00 h. Keď príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže predsedovi senátu nahlásenú bombu oznámili, najprv dokončil procesný úkon, až potom verejné zasadnutie prerušil. 

Kotleba chcel, aby sa nepojednávalo v jeho neprítomnosti

Kotleba súd v pondelok popoludní požiadal, aby ho ospravedlnil a aby sa nepojednávalo v jeho neprítomnosti, pretože sa na svoju obhajobu pripravoval. 

Šéf ĽSNS na Facebooku nechcel komentovať dôvod svojej absencie na súde, Najvyšší súd však text ospravedlnenia prečítal. Kotleba tvrdí, že sa nemohol zúčastniť, pretože sa musel postarať o chorého syna. „Dieťa je na mňa silno naviazané,“ argumentoval Kotleba s tým, že matka chorého syna sa nachádza v zahraničí.

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal 7. apríla 2024, 6:22

Tvrdí, že nevie jeho starostlivosť zabezpečiť inak. Kotleba súdu doručil aj potvrdenie od lekára, že zdravotný stav jeho syna si vyžaduje lekárske vyšetrenie práve počas dopoludnia, keď sa koná verejné zasadnutie na Najvyššom súde. 

Senát skonštatoval, že ospravedlnenie prišlo na poslednú chvíľu po 15.00 h deň pred konaním verejného zasadnutia a Kotleba zrejme nespravil všetko pre to, aby pre syna zabezpečil náhradnú starostlivosť. Jeho žiadosť, aby sa nepojednávalo v jeho neprítomnosti, preto neakceptoval.

Senát NS SR dnes rozhoduje o tom, či potvrdí rozsudok Špecializovaného trestného súdu. Prípad s Marianom Kotlebom sa tiahne od roku 2017, keď rodinám v núdzi odovzdal šek na sumu 1 488 eur. Marian Kotleba sa na dnešnom pojednávaní na Najvyššom súde odmietol zúčastniť. 

Čísla na šeku môžu odkazovať na symboliku neonacistov. 14 predstavuje 14 slov známeho amerického neonacistu Davida „We must secure the existence of our people and a future for white children“, čo v preklade znamená „Musíme zabezpečiť existenciu nášho ľudu a budúcnosť pre biele deti“. Číslo 88 odkazuje na nemecký nacistický pozdrav Heil Hitler! Viac sa o prípade dočítaš v tomto článku.

Odporúčané
Marian Kotleba sa postaví pred Najvyšší súd. Ak mu potvrdí 4 roky natvrdo, ako politik skončil Marian Kotleba sa postaví pred Najvyšší súd. Ak mu potvrdí 4 roky natvrdo, ako politik skončil 7. marca 2022, 9:30
Mohlo by ťa zaujímať:
Ruský vojak si na Ukrajine zrejme natočil, ako zneužíva ročné bábätko. Ohavné video sám zverejnil na sociálnej sieti Telegram
Ozbrojené sily porovnali obranné systémy Patriot a S-300. „Vojaci vyzliekli kvetinára Pellegriniho donaha,“ napísal Jaroslav Naď
Jaroslav Naď: Rusi by si nedovolili zostreliť našu S-300 pri presune na Ukrajinu, zaútočili by na NATO
Domov
Zdieľať
Diskusia