Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2022, 14:40
Čas čítania 0:49
Viktor Kniš

Štvrté kolo mierových rokovaní medzi Ukrajinou a Ruskom sa uskutoční v pondelok a utorok

Štvrté kolo mierových rokovaní medzi Ukrajinou a Ruskom sa uskutoční v pondelok a utorok
Zdroj: TASR/AP
NEWS KONFLIKT NA UKRAJINE RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Oznámil to poradca šéfa administratívy prezidenta Volodymyra Zelenského.

Ďalšie kolo mierových rokovaní sa uskutoční 14. a 15. marca, zatiaľ nie je isté, či budú obe strany rokovať počas oboch dní. Stretnutie by sa malo opäť konať na území Bieloruska, delegácie však konkrétnu lokalitu nikdy nezverejňujú kvôli bezpečnosti. Správu o ďalšom kole rokovaní vydal Mychajlo Podoľak, poradca šéfa administratívy prezidenta Volodymyra Zelenského, informuje The Kyiv Independent.

Prvé tri kolá mierových rokovaní nepriniesli žiadny konkrétny výsledok, ruská strana aj naďalej trvá na nezmyselných požiadavkách týkajúcich sa demilitarizácie a neutralizácie Ukrajiny. 

Predmetom druhého a tretieho kola mierových rokovaní boli aj humanitárne koridory. Aj keď sa obe strany na ich zorganizovaní dohodli, Rusi začali krátko po stretnutí delegácií bombardovať civilistov počas evakuácie. 

Prezident Zelenskyj už viackrát vyzval Vladimira Putina, aby s ním osobne rokoval, ukrajinský prezident takisto vyhlásil, že je pripravený robiť kompromisy. 

Nedávno sa stretli aj ministrovia zahraničných vecí Ruska a Ukrajiny, ukázalo sa však, že šéf rezortu diplomacie ruskej strany Lavrov nemal mandát o ničom rozhodovať, prišiel si len vypočuť svojho ukrajinského kolegu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia