Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2022, 20:39
Čas čítania 1:07
Martin Adam Pavlík

Bývalého šampióna UFC obvinili z pokusu o vraždu. Hrozí mu vyše 20 rokov väzenia

Bývalého šampióna UFC obvinili z pokusu o vraždu. Hrozí mu vyše 20 rokov väzenia
Zdroj: Youtube/@ UFC – Ultimate Fighting Championship
ZAUJÍMAVOSTI CAIN VELASQUEZ UFC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Tridsaťdeväťročný MMA zápasník údajne strieľal na kamión a zranil jedného muža.

Bývalý UFC šampión ťažkej váhy Cain Velasquez bol v stredu obvinený z pokusu o úkladnú vraždu a niekoľkonásobné napadnutie zbraňou v súvislosti so streľbou v pondelok večer v San José v Kalifornii, informuje ESPN.

Velasquez čelí 10 bodom obžaloby, za ktoré môže byť podľa súdu v prípade dokázania viny odsúdený až na viac ako 20 rokov väzenia. Vyplýva to z tlačovej správy úradu okresného prokurátora okresu Santa Clara.

„Cieľom“ 39-ročného bývalého MMA zápasníka bol údajne Harry Eugen Goularte, ktorý je podľa súdnych dokumentov obvinený z obscénneho správania voči maloletej osobe, ktorá vraj patrí medzi Velasquezových príbuzných. 

Goularte bol prepustený z väzby 25. februára a dostal príkaz zostať v domácom väzení. Zároveň dostal zákaz priblížiť sa bližšie ako na 100 yardov k akémukoľvek dieťaťu mladšiemu ako 14 rokov. Mal tiež nosiť elektronický monitorovací náramok.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Cain Velasquez (@officialcainvelasquez)



ESPN ďalej uvádza, že podľa kancelárie okresného prokurátora Velasquez sledoval Goularteho kamión vo svojom vlastnom vozidle a po jedenástich míľach prenasledovania vo vysokej rýchlosti cez San José do kamióna údajne vrazil. Potom naň niekoľkokrát vystrelil z pištole.

Podľa ďalších informácií sa Goularte pri incidente nezranil, zasiahnutý bol však jeho 63-ročný nevlastný otec Paul Bender. „Je tragédiou, že sa pán Velasquez rozhodol vziať zákon do vlastných rúk, čím ohrozil verejnosť a všetkých v kamióne. Tento násilný čin zároveň jeho rodine spôsobuje ešte viac bolesti a utrpenia,“ uviedol vo vyhlásení okresný prokurátor okresu Santa Clara Jeff Rosen.

Velasquez dokázal počas svojej bohatej MMA kariéry poraziť také mená ako Brock Lesnar, Junior dos Santos či Antônio Rodrigo Nogueira. Posledný zápas v UFC prehral so súčasným šampiónom UFC Francisom Ngannouom v roku 2019. Neskôr krátko pôsobil aj v organizácii World Wrestling Entertainment. 

Domov
Zdieľať
Diskusia