Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2022 o 12:15
Čas čítania 0:34
Adam Novosad

Nemecko pošle Ukrajine 2 700 sovietskych protilietadlových rakiet z výbavy niekdajšej komunistickej NDR

NEWS VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Nemecká vláda pošle na Ukrajinu dodávku protilietadlových rakiet.

Nemecká vláda schválila dodávku 2 700 protilietadlových rakiet na Ukrajinu. Ide o protilietadlové rakety sovietskej výroby typu Strela, ktoré predtým používala armáda komunistického východného Nemecka. 

Sovietske rakety od bývalého socialistického štátu Nemeckej demokratickej republiky tak bude ukrajinská armáda v najbližšom čase používať na boj s armádou Ruskej federácie, ktorej prezident Vladimir Putin opakovane vyhlásil, že rozpad Sovietskeho zväzu bola najväčšia geopolitická katastrofa posledného storočia, a uviedol, že modernú Ukrajinu vytvorilo Rusko. 

strela, rusko, ukrajina
Zdroj: Wikimedia Commons/US Air Force


Spolková republika ešte v januári oznámila, že nebude poskytovať Ukrajine zbrane, minulý štvrtok však toto rozhodnutie zrušila. 


Nemecká vláda vo štvrtok informovala, že na svojom území eviduje zatiaľ 5 309 utečencov z Ukrajiny. Tento údaj je však založený na náhodných kontrolách, cez nemecké pozemné hranice sa dá totiž slobodne prejsť.

„Preto je veľmi pravdepodobné, že do Nemecka sa už (z Ukrajiny) dostalo podstatne viac ľudí,“ povedal na pravidelnej tlačovej konferencii hovorca nemeckého ministerstva vnútra.

Domov
Zdieľať
Diskusia