Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2022, 19:30
Čas čítania 1:07
Martin Mičuda

Priekopník medzi elektromobilmi prešiel modernizáciou, takto vyzerá inovovaný Nissan Leaf

Priekopník medzi elektromobilmi prešiel modernizáciou, takto vyzerá inovovaný Nissan Leaf
Zdroj: Nissan
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY
Uložiť Uložené

2. generácia elektrického hatchbacku vyzerá po novom modernejšie.

Nissan Leaf sa považuje za jedného z priekopníkov na poli elektromobility, ostatne, jeho prvá generácia sa ukázala svetu už v roku 2010. Krátko nato, v roku 2011, elektrický hatchback získal titul auto roka, a to nielen v domácom Japonsku či v Európe, ale aj v celosvetovom meradle ako víťaz ankety WCOTY (World car of the year).

V roku 2017 svetlo sveta uzrela 2. generácia, ktorá prevzala štafetu, a až do konca roka 2019 bol Leaf naďalej najpredávanejším elektromobilom na svete.

Odporúčané
Test Audi e-tron S: posadili sme sa za volant Audi s tromi motormi. V čom má navrch oproti konkurencii? Test Audi e-tron S: posadili sme sa za volant Audi s tromi motormi. V čom má navrch oproti konkurencii? 16. februára 2022, 9:30

V roku 2020 si tento titul už vzala Tesla Model 3 a portfólio elektrických vozidiel sa rapídnym tempom rozšírilo. Aj preto Nissan reaguje a pre modelový rok 2022 si pripravil modernizáciu obľúbeného elektromobilu. Leaf po novom vystupuje modernejším a o čosi atraktívnejším dojmom so športovým nádychom. Môže za to vynovená maska v čiernom vyhotovení, čelné svetlomety s tmavším podkladom alebo značne zaujímavejšie 16 alebo 17" dvojfarebné disky.

Nissan, Leaf,
Zdroj: Nissan

Na oboch koncoch si miesto našlo aj nové logo značky a jemné retuše evidujeme aj na zvyšných detailoch karosérie. V neposlednom rade sa do ponuky zaradili nové odtiene karosérie (Universal Blue a Magnetic Blue), nechýba ani možnosť čiernej strechy a krytov spätných zrkadiel. Jemne modernizovaný Leaf tak vizuálne viac zapadá medzi súčasné novinky značky a nadobúda modernejšie kontúry.

Odporúčané
EQS nás v teste opantalo luxusom a technológiami, dala však pýcha značky uvádzaný dojazd až 770 km? EQS nás v teste opantalo luxusom a technológiami, dala však pýcha značky uvádzaný dojazd až 770 km? 14. februára 2022, 16:30

Žiaľ, v interiéri sa modernizácia neprejavuje, čo je škoda, pretože práve kokpit by si už po tých rokoch zaslúžil rad vylepšení. Nissan síce informuje o bohatej technologickej výbave, 9" displeji infotainmentu či podpore Apple CarPlay a Android Auto, tieto funkcie však už elektromobil niekoľko rokov ponúka. Po technickej stránke sú v ponuke naďalej dve verzie s odlišným výkonom i veľkosťou batérie:

  • Leaf – 110 kW/150 koní a 40 kWh akumulátor
  • Leaf+ – 160 kW/218 koní a 62 kWh akumulátor
Nissan, Leaf,Nissan, Leaf,Nissan, Leaf,Nissan, Leaf,
Zobraziť galériu
(10)
Domov
Zdieľať
Diskusia