Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2022, 20:17
Čas čítania 0:39
Ema Stanovská

Vodiči by sa mali počas presunu vojenskej techniky pripraviť na obmedzenia. Toto sú zásady pri stretnutí s vojenskou kolónou

NEWS VOJENSKÁ TECHNIKA
Uložiť Uložené

Ozbrojené sily Slovenska upozorňujú, že vojenské vozidlá môžu rozmermi zasahovať do vedľajších jazdných pruhov aj mimo cesty.

V najbližších dňoch sa bude z Českej republiky presúvať kolóna vojenskej techniky cez Bratislavský, Trnavský, Nitriansky a Banskobystrický kraj. Sprevádzaná bude policajnými hliadkami, ktoré budú zabezpečovať aj príjazdové cesty vedúce k plánovanej trase konvoja. Podľa polície treba počítať s určitými dopravnými obmedzeniami.

Ozbrojené sily Slovenska na Facebooku vysvetlili, ako by si sa mal správať pri stretnutí s vojenskou kolónou. Základom je dodržiavať zásady ako pri stretnutí vozidla s právom prednosti v jazde:

„Je nevyhnutné kolónu nepredchádzať (iba v prehľadných úsekoch), nezaraďovať sa do kolóny v žiadnom prípade (aj pri väčších rozstupoch vojenských vozidiel) a pri strete v protismere znížiť rýchlosť a jazdiť pri pravom okraji.“

Upozornila aj na isté špecifiká: „Vojenské vozidlá môžu rozmermi zasahovať do vedľajších jazdných pruhov aj mimo cesty, mať obmedzené manévrovacie schopnosti, dlhšiu brzdnú dráhu či obmedzený výhľad z kabíny vodiča.“


Polícia vodičov vyzýva, aby boli disciplinovaní a ohľaduplní, sledovali situáciu a sústredili sa na jazdu. Na eliminovanie rizika vzniku kolíznych situácií je presun plánovaný v časoch, keď je intenzita cestnej premávky najnižšia.

Domov
Zdieľať
Diskusia