Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
15. februára 2022, 7:27
Čas čítania 0:39
Viktor Kniš

ZOH 2022: Slovensko postupuje v hokeji do štvrťfinále, Nemci nám nestrelili ani gól

ŠPORT ZIMNÉ OLYMPIJSKÉ HRY V PEKINGU 2022
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Dráma sa nekonala, Slovensko si s Nemeckom poradilo bez väčších zaváhaní a zvíťazilo 4 : 0.

Slovenská hokejová reprezentácia zvíťazila vo štvrtom zápase na zimných olympijských hrách v Pekingu. V osemfinálovom stretnutí si výber Slovenska poradil s dravým Nemeckom 4 : 0, a to hlavne vďaka prvým dvom tretinám, v ktorých mali naši reprezentanti jasne navrch. Výber Craiga Ramsayho teraz čaká náročný duel s papierovo silnejšími Spojenými štátmi americkými vo štvrťfinále. 

Slovákov podržal brankár Patrik Rybár, ktorý za svoj chrbát nepustil ani jednu z dvadsiatich striel Nemecka.

Čisté konto si udržal aj vďaka poctivým výkonom obrancov, ktorí už po zápase s Lotyšskom v základnej skupine avizovali, že keď sa im darí plniť vopred zadefinované úlohy a taktiku trénera, výsledky sa dostavujú okamžite. Až tesne pred koncom zápasu prišla séria vylúčení, v ktorých sa však nemecký výber nedokázal presadiť. 

Strelecky sa presadili Libor Hudáček, Peter Cehlárik a Michal Krištof. Na konečných 4 : 0 upravoval Marek Hrivík. Juraj Slafkovský zo štvrtej formácie tentoraz nebodoval. 

Ak by sa Slovákom podarilo zdolať silné USA, v play-off by si zahrali so Švédskom alebo s Kanadou (ktorá pravdepodobne porazí Čínu). 

Hokej slovensko
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia