Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2022 o 12:39
Čas čítania 0:41
Viktor Kniš

Primár Kulkovský: Nasledujúce týždne budú pre nás veľmi náročné, lekári už nestíhajú dvíhať telefóny

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Situácia v Považskej Bystrici je opäť veľmi vážna, primár tamojšej nemocnice upozorňuje na zvyšujúci sa nápor na nemocnice.

Okres Považská Bystrica sa opätovne dostal na prvú priečku v 7-dňovej incidencii na 100 000 obyvateľov, upozornil na Facebooku primár tamojšej nemocnice Milan Kulkovský. Tvrdí, že v kombinácii s nízkou zaočkovanosťou to pre tamojšiu nemocnicu znamená veľký problém. Všeobecní lekári už dnes nestíhajú dvíhať telefóny, ešte väčší nápor očakávajú od pacientov, ktorých bude treba osobne vyšetriť. 

„Celú situáciu zhoršuje fakt, že o nič lepšie na tom nie sú ani susedné okresy, o ktorých obyvateľov sa v Nemocnici s poliklinikou Považská Bystrica staráme tiež. Všetky tri sú v prvej desiatke najviac zamorených,“ upozornil Kulkovský. 


Podľa primára budú nasledujúce týždne pre Považskú Bystricu veľmi náročné. „... A preto budeme veľmi radi, keď nám tým, že sa budete aj po uvoľnení opatrení naďalej správať zodpovedne, pomôžete. Vyhýbajte sa, prosím, hromadným akciám v uzavretých a zle vetraných priestoroch.“

Starším občanom nad 50 rokov neodporúča sociálny kontakt na návštevách, rodinných oslavách alebo bohoslužbách. Za rizikové považuje aj prostriedky hromadnej dopravy, ktoré by podľa neho mali ľudia využívať, len keď je to nevyhnutné. 

„Do konca februára to spoločnými silami zvládneme,“ dodáva Kulkovský. 

Domov
Zdieľať
Diskusia