Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
10. februára 2022, 6:38
Čas čítania 0:48
Kamila Šebestová

Držal im pri hlave zbraň a za prácu „platil“ klobásou a vodou. Polícia odhalila nechutný prípad obchodovania s ľuďmi

NEWS OBCHODOVANIE S ĽUĎMI POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Andrej K. z Trebišovského okresu týmto spôsobom ubližoval nelegálnym migrantom. Momentálne je stíhaný na slobode.

Andrej K. z Trebišovského okresu obchodoval so štyrmi nelegálnymi migrantmi. Počas toho, ako pracovali, im držal pri hlave zbraň. Stravu im dával len raz denne na prídel v podobe klobásy a chleba. Piť mohli iba tečúcu vodu zo záchoda. Za hodinu práce mali pôvodne dostať 10 eur, muž im však nezaplatil vôbec nič.  

30-ročný Andrej K. mužov zlákal na „dobre platenú prácu“ v Českej republike. Do Česka ich odviezol osobným vozidlom a ubytoval v ubytovni. Tam ich celý čas zamykal a sledoval, aby nemohli nikam odísť. 

 
„Niekoľko mesiacov mali za neho pracovať na stavbe šesť dní v týždni od pondelka do soboty. Za odpracované hodiny vraj nedostali žiadne peniaze. Tie obvinený údajne nahádzal do hracích automatov a míňal na drogy,“ komentuje prípad Polícia SR na svojom Facebooku. 

Utečenci boli takí hladní, že zvyšky potravy hľadali v kontajneroch. Napriek tomu, že boli štyria a on iba jeden, nemohli len tak jednoducho ujsť. Fyzicky ich napádal, bil ich do tváre a v ruke držal zbraň. Po užití drog bol Andrej K. podľa polície agresívny. Vyťahoval vtedy pištoľ, strieľal ňou do vzduchu a prikladal im ju k hlave. 


Obvinený je dnes stíhaný na slobode. Za tento ohavný čin obchodovania s ľuďmi si môže odsedieť 7 až 12 rokov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia