Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2022, 8:29
Čas čítania 1:12
Adam Novosad

Robert Fico prvýkrát označil Uhríka s Mazurekom z extrémistickej Republiky za politických partnerov, s ktorými by vedel vládnuť

NEWS PETER PELLEGRINI ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Povolebnú spoluprácu so Smerom na čele s Robertom Ficom však Pellegrini nevylúčil.

Najnovšie preferencie politických strán ukazujú, že pozíciu najsilnejšej strany si v tejto chvíli vymieňajú Hlas na čele s Petrom Pellegrinim a Smer s lídrom Robertom Ficom. Pellegrini sa však v diskusii na Rádiu Expres vyjadril, že si nevie predstaviť prípadné budúce pôsobenie v pozícii ministra v novej vláde, ktorej premiérom by bol práve Fico.

„Neviem si to ľudsky predstaviť,“ skonštatoval Pellegrini, ktorý už má skúsenosť z ministerského postu vo vláde Roberta Fica. Samotnú spoluprácu so Smerom však Pellegrini nevylúčil, a tak je možné, že by tieto dva politické subjekty po budúcich voľbách mohli nadviazať spoluprácu, avšak Hlas bude kandidovať ako samostatná strana.

Robert Fico medzitým diskutoval v konšpiračnej televízii ZVTV prevádzkovanej časopisom Zem a vek. Za svojho prirodzeného spojenca označil Andreja Danka z SNS, ale prvýkrát verejne pripustil, že Milan Uhrík a Milan Mazurek z hnutia Republika by mohli v potenciálnej vláde sedieť s Ficom a so Smerom za jedným stolom.

„Určite treba hovoriť s SNS, hoci je predovšetkým povinnosť SNS prekročiť a zabojovať o päť percent. Ale naše skúsenosti z vládnutia hovoria, že to bol solídny partner a že sa s ním dá. Ďalej je tu Republika, samozrejme, nemáme s tým žiadny problém,“ vyhlásil Fico.

pellegrini
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Pri otázke, koho Pellegrini vopred vylučuje z povolebnej spolupráce, uviedol len strany ĽSNS a OĽaNO. „Momentálne sa ľuďom zrejme páči agresívnejšia a burcujúcejšia politika, my to tak robiť nemienime,“ uviedol na margo silnejúceho Smeru v prieskumoch.

Odporúčané
Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník 11. apríla 2024, 16:30

Hlas podľa Pellegriniho zostáva stranou s konštruktívnym prístupom k politike, ktorá ľuďom pomáha návrhmi zákonov a nezvoláva len mimoriadne schôdze bez toho, aby bežným obyvateľom akokoľvek pomohla.

Pellegrini v diskusii odmietol aj aktuálne obvinenia, že strana Hlas je prepojená na oligarchov po tom, čo v nej vplyv údajne získali ľudia prepojení na podnikateľa Vladimíra Poóra. Člen predsedníctva Hlasu Peter Náhlik pritom čelí podozreniam z toho, že v minulosti bol spoločníkom trnavského podnikateľa.

Domov
Zdieľať
Diskusia