Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
9. februára 2022, 11:30
Čas čítania 5:34
Adam Novosad

Slovenský Netflix ovládol rajcovný film Láska cez okno. Od tínedžerskej romantiky prešiel k toľkej erotike, až jej je príliš veľa

FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

U Slovákov sledujúcich Netflix momentálne boduje film Láska cez okno zo španielskej produkcie, ktorý je založený na rovnomennej knihe.

Keď dostaneš predlohu, podľa ktorej máš natočiť romantický film o zakázanej tínedžerskej láske bohatiera a chudobnej študentky, ale namiesto toho nechtiac natočíš erotický film preplnený sexuálnymi scénami, ktoré divákovi napriek očividnej atraktivite oboch hlavných aktérov po chvíľke začnú prekážať. A na vrch nasypeš kúsky drámy.

Takéto prvotné dojmy možno budeš mať aj ty, keď venuješ takmer celé dve hodiny svojho života novému hitu slovenského Netflixu s názvom Láska cez okno. Ten Netflix si naozaj nechce dať pokoj s námetmi zahŕňajúcimi okná, lenže v tomto prípade nejde o vydarenú paródiu celého žánru, aj keď to tak miestami vyznieva. Toto mala byť skutočná španielska šteklivá dráma.

Tínedžerská romantika pribudla na Netflix začiatkom februára, ale netrvalo dlho a vďaka chúťkam Slovákov na rajcovný románik sa prepracovala na druhé miesto v rebríčku aktuálne najsledovanejších filmov či seriálov na streamingovej platforme. 

Netflix
Zdroj: Netflix

Mladá stalkerka a záhadný boháč z Wattpadu

„Všetko sa to začalo heslom na wi-fi,“ láka Netflix divákov na svoj nový tínedžerský film. Tentoraz ide o snímku Láska cez okno, ktorá vzišla zo španielskej produkcie, a všetci vieme, že španielska produkcia v poslednom období na Netflixe boduje. Stačí si spomenúť na seriály Money Heist či Elite. 

Odporúčané
ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v máji 2024 ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v máji 2024 26. apríla 2024, 14:30

Tento film je založený na príbehu z knihy s rovnomenným názvom, ktorú napísala Ariana Godoy na platforme Wattpad, kde začínajúci autori a spisovatelia zdieľajú svoje diela, často napríklad fanfics o známych hercoch či spevákoch, s nádejou, že zaujmú milióny ľudí a možno sa raz budú predávať v kníhkupectvách či premietať na striebornom plátne.

Začiatok príbehu sa naozaj sústreďuje na heslo k wi-fi sieti mladej, chudobnej, ale dobre vyzerajúcej študentky Raquel, ktorej susedom je záhadný mladík Ares s telom gréckeho boha. Raquel po celý čas Aresa potajomky stalkuje, sťahuje si každú jeho fotku a vymýšľa príbehy, ako sa do nej zamiluje. Jedného dňa však wi-fi začne haprovať.

Sex, sex, sex a znovu sex? Keď sa mladá herečka nebojí ukázať všetko

Už úvodný nápad začať film s heslom k wi-fi sieti nám pripadal prvoplánový. Geniálny informatik Ares, ktorý, mimochodom, celý čas túži študovať medicínu a rodina ho tlačí do biznisu s investíciami, pomocou hackerského programu Hacko nabúra sieť príťažlivej, ale chudobnej, oproti nemu naozaj chudobnej študentky a zistí, že ho celý čas stalkuje.

Aký logický krok by mohol nasledovať? Ares začne Raquel trochu provokovať, ale film nechcel diváka nechávať príliš dlho na okraji sedačky v obývačke, a tak sa Ares vzápätí vláme do izby svojej stalkerky, aby jej ukázal, že ona nie je jediná, kto dokáže v dnešnej internetovej dobe páchať trestné činy.

Odporúčané
Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur 23. apríla 2024, 14:30

Všetky tieto toxické znaky obidve strany veselo ignorujú, takže netrvá dlho a začína sa pravá romantika. Otázkou zostáva, čo viedlo pôvodnú autorku k budovaniu príbehu prostredníctvom najbizarnejších, občas dokonca strašidelných a nechutných scén.

Prvé sexuálne zblíženie rukami medzi Aresom a Raquel nastáva vo chvíli, keď ležia v posteli s mladým opitým bratom Aresa, ale nezbedné horné končatiny si nedajú pokoj. Sledovať pubertálneho brata, ako sa opitý mrví v bielych slipoch vedľa Raquel a Areasa dychtiacich po živočíšnom sexe, nás nútilo nahlas lamentovať, či to bolo naozaj nutné.

Netflix
Zdroj: Netflix

Strata panenstva, prvý orálny sex aj vzťah na diaľku

Láska cez okno má všetky filmové klišé, ktoré by ti mohli napadnúť: strata panenstva, prvý orálny sex, vzťah na diaľku, chudobná študentka verzus bohatier z najprestížnejšej firmy v Barcelone. Na čo pomyslíš, to sa vo filme objavilo. 

Tvorcovia zrejme dostali od Netflixu zadanie vložiť do filmu čo najväčší počet nepotrebných a bizarných sexuálnych scén, a tak si herci museli natáčanie naozaj užiť. Clara Galle ako Raquel viackrát odhodila všetko oblečenie, Julio Peña si zase pred kamerami pobehal s holým zadkom a ten, kto sa tešil na splynutie duší a tiel, v tomto prípade najmä tiel, si naozaj príde na svoje.

Odporúčané
Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie? Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie? 21. apríla 2024, 9:30

Mladý Christian Grey a tínedžerská Anastasia SteelAj keď sme po úvodnom sexuálnom zbližovaní a snahe vytvoriť medzi Aresom a Raquel dynamiku, ako keby sme sa pozerali na mladého Christiana Greya a tínedžerskú Anastasiu Steel z 50 odtieňov sivej, nemali veľké očakávania, napriek tomu nás zaskočili neustále sa opakujúce kompilácie súlože, ktorá očividne mala v divákoch upevniť pocit, že príťažlivosť medzi hlavnými hrdinami je skutočne živočíšna.  

„Skvelý príbeh plný lásky a sexu,“ zhodnotila film jedna recenzentka na webe ČSFD a podľa nášho názoru nebola ďaleko od pravdy. Podľa nás však v tejto stručnej recenzii použila hneď prvé slovo navyše, a tak si ho môžeš odmyslieť a dostaneš hrubú predstavu o tom, čo ťa čaká.

Netflix
Zdroj: Netflix

Keď hercom nevieš uveriť to, čo sa snažia prežívať na obrazovke

Aj keby si sa rozhodol dať filmu šancu bez pripraveného skepticizmu a zachovával by si si otvorenú myseľ, výkonom hercov by si nemohol uveriť ani s prižmúrenými očami. Divákom nevedeli odovzdať emóciu, ktorú zažívali. 

Julio Peña je síce veľký fešák, lenže Aresov prerod z pribrzdeného záhadného mladíka klátiaceho všetko, čo sa okolo neho pohne, pretože ho v detstve zranili rodičia, na romantického hrdinu vo vzťahu na diaľku mu skrátka veriť nebudeš. Nedá sa to. 

Na druhej strane Clara Galle na tom nie je o nič lepšie. Celý film o vývoji zakázanej lásky sa, koniec koncov, nedá zahrať v polohe naivnej a emočne poloslepej chudinky, ktorej treba všetko odpustiť, lebo je taká chudobná. A keď chcela v úvode fejkovému pánovi Greyovi ukázať, kto je dominantnou silou situácie, bavilo nás to len pár sekúnd. 

Vedľajšie postavy by si hľadal márne

Z filmu Láska cez okno nanešťastie nebol žiadny z hercov vo vedľajšej úlohe nominovaný na Oscara. Nie je to preto, že by boli výkony hercov mimoriadne zlé, skôr preto, že vedľajšie postavy v tomto filme akoby ani neexistovali. Všimneš si ich možno na pár desiatok sekúnd, príbeh nijak neposúvajú dopredu a nakoniec sa aj tak zachovajú bizarne.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Trilery o kanibalovi a mimozemšťanoch, politicky nekorektná akčná jazda aj kultový Hriešny tanec Čo pozerať cez víkend? Trilery o kanibalovi a mimozemšťanoch, politicky nekorektná akčná jazda aj kultový Hriešny tanec 20. apríla 2024, 9:00

Najväčšou záhadou zostáva Yoshi. Najlepší kamarát Raquel je do nej očividne roky buchnutý, svoju zamilovanosť a tínedžerskú depresiu sa však snaží zakrývať otáznym výberom outfitov a napokon skoro hlavného hrdinu znesie zo sveta. Zrejme takto mysteriózne mal podľa predlohy pôsobiť samotný Ares.

Netflix
Zdroj: Netflix

V scenári pravdepodobne niekto ceruzkou dopísal pravidlo, že postavy sa vo filme nemôžu objaviť na viac ako 60 sekúnd bez toho, aby im nepripravili sexuálnou energiou nabitú scénu. Yoshi pri Rachel zažije erekciu, po ktorej sa ich pery priblížia na vzdialenosť pár centimetrov, lenže láske v tomto filme o láske v skutočnosti nie je dopriate. 

O najlepšej kamarátke Daniele ani netreba písať, pretože v úvode zažije divoký lesbický sex s vlastnou učiteľkou na strednej škole, aby neskôr vo filme naviedla prsty pubertálneho chlapca do svojich nohavičiek. Nemohol síce piť a bol od nej až podozrivo mladší, ale prvý sexuálny zážitok mu podľa všetkého učaroval. 

Ako ťa záverečná desaťminútovka dostane intenzitou do kolien

Hodinu a pol sleduješ film, ktorý ti chce popri kompiláciách sexuálnych scén sprostredkovať vývoj rebélie Aresa s explicitným zákazom ľúbiť akúkoľvek ženu na spirituálne obohateného romantika, keď ti zrazu tvorcovia doprajú expresný happy end v záverečnej desaťminútovke.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy 13. apríla 2024, 8:00

Nebudeme klamať, tak trochu sme si želali, aby to film nakoniec strhol do protismeru a nechal na konci Aresa zomrieť v poloprázdnom bazéne plniacom sa chlórom, ale, samozrejme, nič také sa nestalo. Keby ho tam Yoshi nechal napospas osudu, mohli by sme hovoriť o poetickej spravodlivosti, no opäť sa ukázalo, že ľudia sú vo svojej podstate dobrosrdečné bytosti.

Pre mladých ľudí rozmýšľajúcich nad tým, že by si už chceli nájsť vzťah a zaľúbiť sa, by mohol tento film slúžiť ako návod, ako to nerobiť. Ak sa k tebe partner správa toxicky, neustále ťa zraňuje, uteká a je mu jedno, ako sa cítiš, tak to možno nie je nebeské spojenie, ale iba toxický vzťah, z ktorého by si možno mal odísť.

Nie, láska a vzťah nie sú len o sexe, aj keď je jeho nosnou súčasťou, ale ak ťa tvoj partner po prvom sexe v tvojom živote nechá ležať na gauči, zatiaľ čo on nevyriekne ani slovo a začne hrať videohry, nie je to v poriadku.

Netflix
Zdroj: Netflix

Pozrieť či nepozrieť?Ak máš chuť pobaviť sa na filme, ktorý si vopred zapínaš s vedomím, že ho musíš sledovať ironickým spôsobom, tak sa na Láske v okne kvalitne nasmeješ. Snímka v sebe nevídaným spôsobom spája námety z klasík ako Rómeo a Júlia, 50 odtieňov sivej a prakticky každej druhej romantickej komédie. 

Pri romantických klišé sa budeš chytať za hlavu, sexuálne scény ťa prinútia pousmiať sa a príbeh je taký povrchný, plytký a predvídateľný, že ho môžeš použiť ako nástroj na to, ako na úvodných rande s novým objavom rozprúdiť debatu. Inak je to strata času.

Domov
Zdieľať
Diskusia