Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2022, 19:18
Čas čítania 0:42
Tímea Krauszová TASR

Niekto pri proteste pred parlamentom použil slzný sprej, zasiahol aj policajtov

NEWS OBRANNÁ DOHODA S USA PROTEST PROTEST BRATISLAVA PROTEST PRED PARLAMENTOM
Uložiť Uložené

Upozornili na to Aktuality.

V Bratislave sa pred budovou parlamentu v utorok poobede konal protest v súvislosti s obrannou dohodou s USA, zúčastnili sa na ňom stovky ľudí. Pred budovou niekto podľa Aktualít použil slzný plyn. Mrak zasiahol aj policajtov, na záberoch reportérov Aktualít vidieť, ako si pretierajú oči. Slzný plyn zasiahol aj Mariana Kotlebu, ktorý je odsúdený na štyri roky väzenia za trestný čin založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd.

Museli uzavrieť ulice

Protestujúci prichádzali už v dopoludňajších hodinách, podvečer sa ich nazbieralo približne vyše tisíc. V dave sa objavili vlajky ĽSNS aj slovenské vlajky, ako aj nápisy ako „Stop USA Army“ či „Mier“. Polícia musela na určitý čas uzavrieť úsek od Šulekovej ulice po Mudroňovu ulicu.

Na protest pozývalo hnutie Republika aj opozičný Smer, pred vstupom na Bratislavský hrad vystúpil aj Robert Fico. 

Protesty pred parlamentom počas rokovania o obrannej dohode.
Protesty pred parlamentom počas rokovania o obrannej dohode. Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Podľa aktuálnych informácií je situácia pred parlamentom napätá a demonštranti sa pokúšajú dostať do parlamentu. Na mieste je aj naša redaktorka a reportáž ti prinesieme už čoskoro. Sleduj sekciu o obrannej dohode s USA, aby ti neušli najaktuálnejšie informácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia