Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2022, 20:16
Čas čítania 1:12
Dominik Vetrák

Trailer na Lightyear: nová pixarovka vyzerá ako najakčnejšia sci-fi rozprávka celej histórie štúdia

Trailer na Lightyear: nová pixarovka vyzerá ako najakčnejšia sci-fi rozprávka celej histórie štúdia
Zdroj: Disney/Pixar
FILMY A SERIÁLY LIGHTYEAR
Uložiť Uložené

Najnovšia pixarovka sa do kín dostane už toto leto. Podľa traileru je jasné, že pri tom nik nechce chýbať. Hlavnú postavu nahovoril Chris Evans.

Pixar odhaľuje plnohodnotný trailer a množstvo ďalších informácií k očakávanej animovanej pecke Lightyear. Hlavnou postavou je astronaut Buzz Lightyear, ktorý je spoločne s ďalšími desiatkami ľudí uväznený na akejsi neznámej planéte, ktorú ohrozujú miestne bytosti. Posledný rok vyvíjali technológiu, vďaka ktorej sa vrátia na planétu Zem.

Niečo sa však pokazí a Buzz sa ocitne v intergalaktickom súboji s príšerami, robotmi a mimozemšťanmi. Zatiaľ nevieme, ako sa ľudia na neznámej planéte ocitli, prečo majú také vyspelé technológie ani kto presne bude záporákom. Udalosti filmu sa odohrávajú pred príbehom filmu Toy Story, kde vystupoval Buzz prvýkrát už ako hračka. 

Odporúčané
Svet Marvelu: Spider-Man bol len začiatok. Doctor Strange v kinách ukáže legendárne staršie komiksové postavy Svet Marvelu: Spider-Man bol len začiatok. Doctor Strange v kinách ukáže legendárne staršie komiksové postavy 8. februára 2022, 12:30

Avšak ako zistíme v tomto filme, hračku vyrobili podľa skutočného človeka, hrdinu, ktorý cestoval vesmírom. A práve o tomto hrdinovi bude snímka Lightyear. Aj preto hlavnej postave požičia svoj hlas Chris Evans, známy ako Captain America. Buzza tentoraz nemôže nahovoriť Tim Allen, keďže ide o inú postavu.

Jeden zo šéfov Pixaru Pete Docter opisuje animák Lightyear takto: „Keď sme dizajnovali postavu Buzza Lightyeara pre Toy Story, mysleli sme, že je to hračka podľa hrdinu v akomsi veľkom sci-fi filme. Teraz sme sa ten sci-fi film rozhodli natočiť. S charakterom Buzza teda nebude mať Lightyear nič spoločné.“

Snímka sa však bude odohrávať v rovnakom svete ako Toy Story. Z prvého traileru máme veľmi pozitívne dojmy. Lightyear pôsobí ako vizuálne podmanivé sci-fi, ktoré si viac dokážu užiť dospelí než deti. Netreba sa však báť ísť do kina s deťmi. Dôkazom je postava mačky– robota, ktorý sa postará o veľa vtipných a milých scén.

Film má aj nabité herecké obsadenie. Herci Keke Palmer a Taika Waititi nahovoria Buzzových kolegov astronautov, zatiaľ čo Peter Sohn nahovorí milú robotickú mačku, ktorá bude Lightyearovi pomáhať na jeho dobrodružnej ceste. 

Film režíroval Angus MacLane, ktorý natočil pixarské kraťasy BURN-E, Small Fry a s Andrewom Stantonom spolurežíroval Finding Dory. Lightyear bude mať premiéru 16. júna 2022.

Domov
Zdieľať
Diskusia