Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2022, 9:27
Čas čítania 0:42
Ivan Koribanič

ZOH 2022 v Pekingu: Petra Vlhová skončila v obrovskom slalome na 14. mieste. Víťazkou je Švédka Sara Hectorová

ZOH 2022 v Pekingu: Petra Vlhová skončila v obrovskom slalome na 14. mieste. Víťazkou je Švédka Sara Hectorová
Zdroj: TASR/Martin Baumann
ŠPORT LYŽOVANIE PETRA VLHOVÁ ZJAZDOVÉ LYŽOVANIE ZOH 2022
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Petra Vlhová odštartovala už na tretej olympiáde. V obrovskom slalome však medailu nezískala.

Ani v 2. kole nedokázala Petra Vlhová stiahnuť stratu a zabojovať tak o medailu. Sara Hectorová prvenstvo po 1. kole obhájila. Stala sa z nej nová olympijská víťazka v obrovskom slalome. Švédka je prvá o 28 stotín sekundy pred Federicou Brignoneovou. Petra Vlhová skončila štrnásta.

Petra Vlhová strácala po 1. kole obrovského slalomu na ZOH 2022 v Pekingu 1,78 sekundy na Švédku Saru Hectorovú. V 2. kole teda bojovala o medailu z 13. miesta. O medailu v 2. kole už nemohla zabojovať Mikaela Shiffrinová. Tá sa šmykla a do ďalšej brány už nevošla. Ďalšia favoritka Marta Bassinová spadla.



Druhá slovenská reprezentantka Rebeka Jančová prišla do cieľa s 9-sekundovou stratou, čo znamenalo 48. miesto. „Nebola to úplne ideálna jazda, trošku som chybila a nemala som ani dobrý pocit. Zatiaľ je to takto, všetko je otvorené, uvidíme v 2. kole. Tesne pred poslednou pasážou do strminy som urobila chybu a stratila som rýchlosť. Ani od štartu to však nebolo ideálne. V 2. kole to je buď – alebo, tu sa berú len medaily, pôjdem naplno a uvidíme, ako to dopadne,“ povedala Vlhová pre RTVS.

Domov
Zdieľať
Diskusia