Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
3. februára 2022, 17:30
Čas čítania 2:01
Dominik Vetrák

Pozeráme sa na najlepšiu pretekársku hru histórie? Gran Turismo 7 odhaľuje trailer a informácie, ktoré nadchnú každého hráča

Pozeráme sa na najlepšiu pretekársku hru histórie? Gran Turismo 7 odhaľuje trailer a informácie, ktoré nadchnú každého hráča
Zdroj: Polyphony Digital/Sony
TECH GRAN TURISMO 7
Uložiť Uložené

Gran Turismo 7 vychádza už o mesiac a všetko nasvedčuje tomu, že pôjde o nezabudnuteľný klenot.

Štúdio Polyphony Digital v spolupráci s Playstationom odprezentovalo polhodinovú ukážku pretekárskej hry Gran Turismo 7. Tá vyjde už 8. marca pre PS4 a PS5. Hráči po celom svete sú z jej možností nadšení. 

Odporúčané
Vo februári a v marci vychádza hneď niekoľko adeptov na najlepšiu hru roka. Tvoja peňaženka nebude zvládať príval veľkolepých hier Vo februári a v marci vychádza hneď niekoľko adeptov na najlepšiu hru roka. Tvoja peňaženka nebude zvládať príval veľkolepých hier 2. februára 2022, 12:30

Hra vyzerá nádherne z vizuálneho hľadiska, keď ponúkne detailné textúry a modely áut, ktorých bude v hre viac ako 400, pričom sa môžeš tešiť aj na desiatky tratí (ďalšie autá a trate prídu zadarmo v mnohých updatoch). Fanúšikov série poteší, že sa vrátia niektoré legendárne trate z predošlých častí, akurát v modernom grafickom kabáte.

Autá si budeš môcť kupovať v 3 rôznych herných obchodoch, z ktorých každý je zameraný na iný druh vozidiel (nové, staršie či legendárne). Pre štúdio Polyphony Digital a jeho šéfa Kazunori Yamauchiho sú autá veľmi osobnou témou a v štúdiu urobili všetko pre to, aby bolo Gran Turismo komplexným automobilovým zážitkom. Okrem pretekania s autami sa teda môžeš dozvedieť aj o ich histórii a najdôležitejších momentoch automobilových značiek. 

Desiatky hodín obsahu a adrenalínové turnaje

Hra bude rozdelená na kampaň pre jedného hráča, ktorá zaberie aj pár desiatok hodín, ktorú zase doplní multiplayerová časť. Pôjde o spojenie najambicióznejších verzií singleplayeru a multiplayeru v akejkoľvek hre zo série. V rámci kampane budeš môcť pretekať v klasických pretekoch, turnajoch, ale venovať sa môžeš aj špeciálnym úlohám, ako šprintom (drag race) či driftovaniu. 

Včerajšia prezentácia hráčov ohúrila, čo sa obsahu hry týka, tak aj jej vizuálneho stvárnenia. Autá vyzerajú nesmierne detailne a prepracovane. Nad úrovňou nasvietenia a detailov sa rozplýva aj expert na herné technológie a grafické spracovanie John Linnerman z Digital Foundry.

Autentické počasie, vyschýnanie zmoknutej trate a revolučné ovládanie na PS5

Tvorcovia priblížili aj počasie, ktoré funguje celkom revolučne. Na jeho autentickom spracovaní pomáhali aj meteorológovia a iní relevantní experti, ktorí sa postarali o to, aby sa aj oblaky menili a vznikali podľa reálnych pravidiel. Niektoré trate ponúknu aj celodenný režim, takže ak na nich stráviš dosť času, v hernom svete ubehne celých 24 hodín a ty tak môžeš jazdiť ako v noci, tak cez deň.

Gran Turismo 7Gran Turismo 7Gran Turismo 7Gran Turismo 7
Zobraziť galériu
(9)

Vybrané trate ponúknu aj špeciálne efekty počasia, keď na nich bude pršať a následne trať začne schnúť, čo ovplyvní jazdný model. Gran Turismo bude stále precízny simulátor jazdenia. 

Odporúčané
KVÍZ: Dokázal by si zvládnuť gamerský kvíz bez chyby? Otestuj svoje znalosti z herných noviniek KVÍZ: Dokázal by si zvládnuť gamerský kvíz bez chyby? Otestuj svoje znalosti z herných noviniek 15. decembra 2022, 14:00

Hra na PS5 pobeží v 60 snímkach za sekundu. Takzvané replays, keď sa pozrieš na to, ako si pretekal, budú podporovať aj ray-tracing, a teda autentické odrazy svetla a predmetov na lesklých povrchoch.

Samozrejmosťou je vynikajúci 3D zvuk (odporúčame hrať s kvalitnými slúchadlami) a využitie revolučných vlastností ovládača Dualsense na PS5, vďaka ktorým budeš mať z pretekania a ovládania áut celkom nový a jedinečný zážitok. Ovládač bude špeciálne vibrovať a klásť odpor pri brzdení a podobne. 

Dôležitou súčasťou hry bude tuning a celková úprava vozidiel. V hre sa nachádza viac ako tisíc rôznych komponentov a súčiastok, ktoré môžeš v autách vymeniť a zmeniť tak ich výkon. Upraviť si môžeš aj vzhľad áut, či už farbami, lakom, alebo nálepkami. 

Gran Turismo 7 vyzerá ako dokonalá pretekárska hra zo simulátorského prostredia. Má všetko, čo by fanúšik Gran Turisma chcel v novej časti vyskúšať, a to v krásnom grafickom kabáte. 

Domov
Zdieľať
Diskusia