Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2022, 12:30
Čas čítania 5:49
Dominik Vetrák

Vo februári a v marci vychádza hneď niekoľko adeptov na najlepšiu hru roka. Tvoja peňaženka nebude zvládať príval veľkolepých hier

Vo februári a v marci vychádza hneď niekoľko adeptov na najlepšiu hru roka. Tvoja peňaženka nebude zvládať príval veľkolepých hier
Zdroj: PlayStation Studios/Bandai Namco
TECH NAJOČAKÁVANEJŠIE HRY NOVÉ HRY (AKÉ HRY VYCHÁDZAJÚ)
Uložiť Uložené

Nepamätáme si, kedy sme v histórii videohier zažili také nabité dva mesiace. RIP našim peňaženkám a voľnému času.

Priprav sa na najnabitejšie 2 herné mesiace, možno aj v celej histórii videohier. Február a marec 2022 sú napratané zaujímavými a očakávanými titulmi, z ktorých by sme bez problémov dali dohromady aj dve, nielen jednu desiatku hier. 

V Refresheri sa snažíme objavovať čo najviac videohier, aby si mal dokonalý prehľad o všetkom zaujímavom, čo sa ti oplatí kúpiť a zahrať si. Ak sa ti naše recenzie a prehľady plánovaných hier páčia, podpor nás a pridaj sa do klubu Refresher+.

Odporúčané
Chcel byť nový Bill Gates a prekonať World of Warcraft. Nemal však šajnu, ako sa robia hry, zbankrotoval a stratil 6 rokov života Chcel byť nový Bill Gates a prekonať World of Warcraft. Nemal však šajnu, ako sa robia hry, zbankrotoval a stratil 6 rokov života 31. januára 2022, 16:30

1. Dying Light 2: Stay Human (PS4, PS5, Xbox One/Series X/S, PC) – 4. február

Pokračovanie úspešnej zombie hry dorazí po dlhých rokoch vývoja ako ambiciózny akčný titul s RPG prvkami. Tvoje rozhodnutia v postapokoalyptickom svete ovplyvnia vývoj príbehu a vzhľad celého mesta. Ak sa spriahneš s jednou skupinou ľudí, tá druhá preto môže vymrieť a ich oblasť ovládnu zombíci. 

Základom hrateľnosti bude aj naďalej parkúrový pohyb hlavnej postavy, ktorá bude väčšinu času unikať pred hordami zombíkov a zmutovaných oblúd. Cez deň sa s nimi ešte dá bojovať, no v noci naberajú na sile a počtoch a hráč musí využiť svoje ladné pohyby, aby im ušiel.

Dying Light 2 ponúkne bohatý, rozvetvený príbeh, množstvo vedľajších a hlavných questov a desiatky hodín zábavy. Ak sa ti páčila jednotka, nemáš o čom premýšľať, no a ak si do tohto sveta ešte nezavítal, je načase zmeniť to. 

2. Sifu (PS5, PS4, PC) – 3. február

Tvorcovia bojovky Absolver sa pustili do ambicióznejšieho spracovania súbojov. V Sifu ovládaš majstra či majsterku bojových umení s cieľom dostať sa k veľkému šéfovi mafie. Cesta však bude dlhá a náročná, takže pri tom viackrát umrieš. Vždy keď sa tak stane, začneš od posledného checkpointu, avšak s jedným háčikom. Tvoja postava po každom úmrtí zostarne o niekoľko rokov.

Odporúčané
Aké nové hry vyjdú v apríli? Exkluzivita na PS5 vzbudzuje najväčšiu kontroverziu od čias Cyberpunku Aké nové hry vyjdú v apríli? Exkluzivita na PS5 vzbudzuje najväčšiu kontroverziu od čias Cyberpunku 5. apríla 2024, 17:30

Nemá to žiadny vplyv na jej schopnosti, len sa zmení jej vzhľad. Ak však hráč zomrie veľakrát, hra sa skončí a treba začať odznova. Originálny herný námet je prepojený s dobre vyzerajúcimi akčnými scénami. Ako Sifu ovládneš bojové umenia a dolámeš kosti jednému protivníkovi za druhým.

3. CrossfireX (Xbox Series X/S, Xbox One) – 10. február

CrossfireX je akčná hra z pohľadu prvej osoby (FPS) od štúdia Remedy (Control, Alan Wake). Podľa doterajších trailerov vyzerá famózne a poteší aj fanúšikov multiplayeru, ktorý v hre vytvorí iné štúdio – Smilegate. Zatiaľ to vyzerá tak, že sa hráči dočkajú adrenalínového a napínavého akčného zážitku.

4. Horizon Forbidden West (PS4, PS5) – 18. február

Pokračovanie hry Horizon Zero Dawn má nasmerované k tomu, aby prekonalo prvý diel v každom ohľade.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 109377 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorá hra je ešte viac očakávaná ako Horizon: Forbidden West.
  • Prečo sa tak veľmi tešíme na pokračovanie hry Horizon a vďaka akým herným novinkám bude dvojka oproti jednotke lepšia.
  • Na aké dve veľké pecky sa môžu tešiť predplatitelia Game Passu.
  • Akú skvelo vyzerajúcu hru vydajú tvorcovia Dishonored a Prey v novom štúdiu.
  • To, že návrat do sveta Final Fantasy sprevádzajú kontroverzie a bizarné dialógy, z ktorých vznikajú memečká.
  • Prečo je Gran Turismo 7 veľkým návratom série, ktorý môžeš hrať iba na PS5.
  • Aké dve nesmierne očakávané exkluzivity vyjdú na Nintendo Switch.
Domov
Zdieľať
Diskusia