Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
2. februára 2022, 21:11
Čas čítania 0:56
Jakub Paulík

Na juhu Slovenska zbili 16-ročného chlapca. Útok v skupine nahrávali na mobil

ZAUJÍMAVOSTI BITKA
Uložiť Uložené

Policajti momentálne napadnutie na zastávke MHD riešia ako priestupok.

Po útoku v Miloslavove a Žiari nad Hronom začalo internetom kolovať video, kde partia tínedžerov napadla 16-ročného chlapca. Podľa informácií TV Markíza k bitke na zastávke MHD vo Veľkom Krtíši došlo v čase, keď deti chodievajú domov zo školy.

„Predvčerom som sa pohádal s jedným chalanom, on to proste povedal svojej partii a prišli ma všetci čakať na zastávku. Zozadu ma sotil na zem, spadol som a sadol si na mňa. A potom keď som ho ja udrel, išla celá partia po mne, lebo ho istili,“ povedal napadnutý pre Markízu. Prípad aktuálne polícia vyšetruje ako priestupok.

Odporúčané
„Detské gangy“ na Slovensku: díler chcel zo 14-ročnej frajerky spraviť prostitútku (Rozhovor) „Detské gangy“ na Slovensku: díler chcel zo 14-ročnej frajerky spraviť prostitútku (Rozhovor) 30. januára 2022, 9:30

Matka napadnutého chlapca tvrdí, že mu mohli vážne ublížiť, pretože len nedávno absolvoval operáciu žalúdka. Na zastávke vraj prišlo k bitke už v minulosti, keď deti napadli iba 11-ročného chlapca, ktorého sa však zastal vodič autobusu. Podobný prípad sa nedávno stal aj v okrese Žiar nad Hronom, kde sa pobili dve mladé dievčatá. Svedkovia si opäť útok natočili.

O agresivite detských partií na Slovensku sme sa rozprávali aj s odborníkom na prevenciu kriminality Miroslavom Schlesingerom. „Chlapci zväčša konajú priamo a nejdú cez manipuláciu kolektívu. Automaticky nastúpi agresivita. Dievčatá sú však často sofistikovanejšie. Začínajú tým, že obeť odrežú od kolektívu a následne kolektív poštvú proti nej. Potom si s ňou už robia, čo chcú. Bitky, kopance, facky. To všetko si nakrúcajú na mobily a šíria medzi sebou,“ povedal pre Refresher o šikane medzi deťmi. Viac sa dočítaš v tomto článku.

Domov
Zdieľať
Diskusia