Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. januára 2022 o 16:53
Čas čítania 0:33
Daniel Mikolášik TASR

Na pohotovosti v Prievidzi ordinoval opitý lekár. Hrozí mu rok väzenia

NEWS SLOVENSKO ZDRAVOTNÍCTVO
Uložiť Uložené

Lekár navyše odmietal policajtom nafúkať.

Trest odňatia slobody až na jeden rok hrozí 67-ročnému lekárovi, ktorý údajne v Prievidzi na pohotovosti ordinoval pod vplyvom alkoholu alebo inej návykovej látky. Muža policajti obvinili z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. TASR o tom v pondelok informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.


Políciu na lekára upozornil občan prostredníctvom tiesňovej linky. „Na miesto vyslali hliadku obvodného oddelenia Policajného zboru Prievidza. Po výzve a zákonnom poučení hliadky sa vraj lekár odmietol podrobiť vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu, ako aj odberu biologického materiálu,“ uviedla Kuzmová.


Policajti službukonajúcemu lekárovi v zmysle zákona obmedzili osobnú slobodu a umiestnili ho v cele policajného zaistenia. „V súvislosti s touto udalosťou 67-ročný lekár čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,“ dodala Kuzmová.

Rozpočet si vyslúžil najväčšiu kritiku z radu zdravotníkov.
Rozpočet si vyslúžil najväčšiu kritiku z radu zdravotníkov. Zdroj: Ilustračná fotografia: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia