Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
31. januára 2022, 15:22
Čas čítania 0:59
Ivan Koribanič

Hokejista Peter Cehlárik mal pozitívny test na koronavírus. Jeho účasť na zimnej olympiáde v Pekingu je tak ohrozená

Hokejista Peter Cehlárik mal pozitívny test na koronavírus. Jeho účasť na zimnej olympiáde v Pekingu je tak ohrozená
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
ŠPORT HOKEJ NOMINÁCIA NA ZOH 2022 PETER CEHLÁRIK SLOVENSKO ZOH 2022
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Hráči museli pred prvým tréningom absolvovať dva PCR testy.

Slovenská hokejová reprezentácia sa pred odletom do čínskeho Pekingu uzavrela do „bubliny“. Tú absolvujú v Bratislave. Cieľom bubliny je, aby medzi hráčov a trénerov neprenikol koronavírus. Ako píše Hockey Slovakia, už prvé PCR testy odhalili jeden pozitívny prípad.

Tie absolvovali v sobotu a nedeľu, aby v pondelok mohli začať trénovať. „Dnes sme mali na tréningu jedenásť hráčov a dvoch brankárov. Zatiaľ je to veľmi dobré, až na Petra Cehlárika, ktorý bol pozitívny. Budeme zo dňa na deň sledovať jeho vývoj a podľa toho sa rozhodovať, čo ďalej v jeho prípade,“ povedal asistent generálneho manažéra tímu Oto Haščák pre portál Hockey Slovakia. 

Od nedele sú v tíme aj Mário Grman, Martin Gernát, Martin Pospíšil, Marko Daňo, Martin Marinčin, Miloš Roman a Michal Krištof. Tí však stihli absolvovať iba jeden z dvoch testov. Na tréningu sa tak budú môcť zúčastniť až po druhom negatívnom teste.

„Dohromady máme k dispozícii 21 hráčov. Prídu ešte štyria z českej extraligy, ale tí prídu priamo za nami do Pekingu štvrtého februára,“ dodal Oto Haščák.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Hockey Slovakia (@hockeyslovakia)

Na olympiáde bude môcť byť okrem pôvodného 25-členného tímu aj ďalších 6 hokejistov. Tí budú figurovať v takzvanom „taxi tíme”, teda ako náhradníci v prípade, že niekto z pôvodného tímu bude pozitívny. Taxi tím bude tvoriť 5 hráčov a 1 brankár.

Otáznik však ostáva visieť nad Petrom Cehlárikom. Ten mal byť na olympiáde ťahúňom reprezentácie, podobne ako na uplynulých MS v lotyšskej Rige. Vtedy dokázal získať v 8 zápasoch až 11 bodov za 5 gólov a 6 asistencií. Bol tak najproduktívnejším hráčom slovenského tímu.

Domov
Zdieľať
Diskusia