Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2022, 14:30
Čas čítania 6:47
Adam Novosad

KONFLIKT RAPEROV: Podľa Separa nie je náhoda, že mu e-shop hackli po hádke s Egom. Člen Kontrafaktu reaguje Trestným zákonom

HUDBA EGO RYTMUS SEPAR
Uložiť Uložené

Konflikt medzi Kontrafaktom a DMS sa opäť rozhorel, keď Separ naznačil, že hackerský útok na jeho e-shop prišiel krátko po tom, čo sa pohádal s Egom.

Vojna slovenských raperov, ktorá začala odkrývať zákulisné intrigy medzi najpočúvanejšími zoskupeniami Kontrafakt a DMS, nabrala druhý dych po hackerskom útoku na Separov internetový obchod značky Hood Hero. 

„Extrémne cením, že niekomu tak ležíme v žalúdku, že si dáva 24/7 full-time job s naším webom. Pred chvíľou sme to skúsili nahodiť a ten tupec tam stále sedí a robí zlo,“ hneval sa raper na Instagrame.

Netrvalo dlho a hackerský útok, ktorý e-shop znefunkčnil, sa stal stredobodom novej prestrelky medzi Separom a Egom. Na Instagrame si povymieňali ostré slová nielen títo dvaja, ale napokon sa pridal aj Rytmus.

Odporúčané
VYSVETĽUJEME: Aký konflikt sa rozpútal medzi Kontrafaktom a DMS? Rytmus so Separom na Instagrame odhaľujú zákulisné intrigy rapu VYSVETĽUJEME: Aký konflikt sa rozpútal medzi Kontrafaktom a DMS? Rytmus so Separom na Instagrame odhaľujú zákulisné intrigy rapu 20. januára 2022, 17:30

Konflikt vypukol, keď album DMS skončil v recenzii na Refresheri na poslednom mieste, zatiaľ čo Kontrafakt dominoval. Chlapci z DMS odmietli, že na albume majú antivaxerské hymny, a začali obviňovať svojich kolegov, že kopírujú hudbu a flowy zo zahraničia. Slovná prestrelka medzi Separom, Egom a Rytmusom sa sústredila aj na to, kto je v skutočnosti najpočúvanejší a najpredávanejší raper na Slovensku. Viac si prečítaš v našom článku.

Spálené mosty a priateľstvá medzi predstaviteľmi DMS a Kontrafaktu tentoraz vyústili do obvinenia, že Ego mal podľa Separa prsty v samotnom útoku na e-shop a dal mu ho znefunkčniť práve vzhľadom na konflikt, ktorý medzi sebou rozpútali. Ego na Instagrame reagoval sarkastickými storkami so znením paragrafu Trestného zákona o ohováraní.

My sme oslovili Separa a Ega s otázkami, ako reagujú na vzájomné obvinenia. Oslovili sme však aj etického hackera Milana Kyselicu, aby sme zistili, či bývajú DDoS útoky zamerané na lokálne slovenské či české e-shopy časté, aká by mohla byť motivácia útočníka a čo môžu interpreti či podnikatelia ako Separ spraviť pre to, aby sa útoky už viac neopakovali.

rap
Zdroj: Instagram/Separ, Ego

Ticho pred búrkou, ktorú rozpútal útok na Separov e-shop

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 109454 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako Ego natočil video, kde detailne ukazuje, ako tvorí flow do hudby.
  • Čo sa stalo, keď Separovi niekto hackol e-shop Hood Hero s merchom.
  • Ako DDoS útok na e-shop spôsobil, že Separ nemohol vypredať nové produkty.
  • Prečo Separ nepriamo obvinil Ega, že v hacku má prsty práve on.
  • Na základe ktorej Egovej storky začal Separ s naznačovaním, kto je páchateľ.
  • Ako reagoval Separ, keď sme sa ho pýtali na útok na e-shop aj prípadné dôkazy.
  • Prečo Ego v reakcii na Separa vytiahol citáciu Trestného zákona o ohováraní.
  • Ako útok na e-shop hodnotí etický hacker Milan Kyselica, ktorého sme oslovili.
Domov
Zdieľať
Diskusia